Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Би-Би-Си и Гардијан најавили да ће отпустити 700 запослених
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 07. 2020.

Аутор: Б.Б. Извор: УНС и светски медији

Би-Би-Си и Гардијан најавили да ће отпустити 700 запослених

Две велике британске медијске куће саопштиле су да ће због кризе изазване пандемијом короне морати да отпусте стотине новинара

Како преносе британски медији, Би-Би-Си је саопштио да су током највеће кризе изазване коронавирусом одложио планове о смањењу броја запослених, али да ће сада морати да отпусти 520 новинара, док Гардијан најављује да ће због кризе отпустити 180 запослених.   

Још у јануару је британски јавни сервис објавио да ће отпустити 450 новинара, али после избијања кризе изазване пандемијом корона вируса тај број повећан је на 520.  

„Ако не направимо промене, ми нећемо бити самоодрживи“, рекла је Френ Ансворт, директорка Би-Би-Си Њуза  који има 6000 запослених и додала да ће отпуштања новинара обавити постепено, у фазама. 

Ова криза нас је навела да преиспитамо како функционишемо као организација, рекла је она, напомињући да ће Би-Би-Си убудуће бити фокусиран да “праве мање прича, са прецизнијим циљевима и већим утицајем“.

У одвојеној кадровској операцији, централа Би-Би-Сија одлучила је да 600 запослених премести у регионалне огранке - 450 у енглески део, а 150 новинара је послато у Шкотску, Велс и Северну Ирску.

Гардијан је био последњи лист у Великој Британији који је саопштио да ће отпустити значајан број запослених због великог пада прихода од маркетинга. У интерном обраћању запосленим наводи се да ће међу 180 отпуштених бити 70 чланова реакције док ће 110 отказа добити запослени у сектору маркетинга и организовања догађаја.

Извршна директорка  Винер анд Гардијан Медија групе Анет Томас саопштила је да ће губици у планираним приходима премашити 27.4 милиона евра, што финансијку ситуацију за Гардијан чини неодрживом.

Пре Гардијана, компанија Рич (Reach) која издаје Дејли Мирор, Дејли Експрес и низ локалних листова најавила је да ће отпустити 550 запослених.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси