Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сниматељ ТВ Пинк повређен у нападу током протеста
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 07. 2020.

Аутор: Ј.П. Извор: УНС

Сниматељ ТВ Пинк повређен у нападу током протеста

У нападу на екипу телевизије Пинк током синоћњег протеста у Београду један сниматељ задобио је лакше повреде, речено је Удружењу новинара Србије у тој телевизији.

Новинарка телевизије Пинк Јована Максимовић, која је синоћ била на лицу места, каже да је њихова екипа нападнута у метежу који је настао нешто пре поноћи испред Скупштине Србије.

„Једног камермана су особе са капуљачама и фантомкама ударале по руци, а другог су гађали шерпом. Гађали су нас и камењем. Можда није била намера да погоде баш нашу екипу, јер је камење долазило из масе“, каже Јована Максимовић за УНС.

Због овог напада, екипа Пинка није могла да настави да извештава. 

„Не знам да ли бисмо могли да препознамо особе које су нас напале. Од сузавца су нас болеле очи, нисмо могли да дишемо, а камоли да гледамо“, каже новинарка. Случај полицији није пријављен.

На синоћњим протестима новинари су задобили тешке повреде, уништавана им је опрема и био им је онемогућен рад. УНС је евидентирао да су физички нападнути фоторепортери Бете и екипа Курира, док је Ал Џазири уништена камера, а репортер телевизије Н1 био ометан у раду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси