Насловна  |  Актуелно  |  Случај "Курир" (2017)  |  УНС сазнаје: Одблокирани рачуни Адриа Медиа Групе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Случај "Курир" (2017)

26. 10. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

УНС сазнаје: Одблокирани рачуни Адриа Медиа Групе

Рачуни Адриа Медиа Групе (АМГ) јуче су одблокирани, сазнаје Удружење новинара Србије. Како је УНС-у рекао шеф корпоративних комуникација АМГ Желимир Бојовић, јуче су Компанији стигла решења којима се укидају привремене мере на основу којих су АМГ-у били блокирани рачуни. „У решењима стоји да АМГ нема доспелих обавеза према Пореској управи, тако да од јуче можемо нормално да радимо. АМГ не дугује ни један динар Пореској управи“, рекао је Бојовић УНС-у.

Директорка Пореске управе Драгана Марковић није се данас јавила на позиве УНС-а, а на питања упућена мејлом, из Пореске управе, као и много пута до сада, нисмо добили одговор.

Подсетимо, рачуни Адриа Медиа Групи блокирани су 6. јула ове године. Пореска управа донела је тада Решење о привременој мери обезбеђења наплате пореза – „забрану преноса новчаних средстава пореског обвезника отворених код банака, осим у сврху измирења обавеза по основу пореза… ради обезбеђења наплате јавних прихода за који је у току поступак утврђивања – контроле, пошто постоји опасност да порески обезвник осујети, онемогући и учини неефикасном његову наплату“.

Из документа објављених на сајту дневног листа Курир види се да је Адриа Медиа Група 8. јуна ове године добила уверење да је измирила све доспеле обавезе које су у надлежности Министарства финансија. Такође, 9. јуна 2017. године, АМГ је и из Управе Града Београда - Секретаријата за јавне приходе, добио уверење да је измирио све обавезе.

Неколико дана касније, 14. јуна ове године, компанија АМГ добија Решење о привременој мери обезбеђења наплате пореза – „забрану преноса новчаних средстава, осим у сврху измирења обавеза по основу пореза… ради обезбеђења наплате јавних прихода у износу од 16 милиона динара за који је у току поступак утврђивања – контроле, пошто постоји опасност да порески обезвник осујети, онемогући и учини неефикасном његову наплату“.

Последњим решењем Пореске управе, од 6. јула 2017. године, Адриа Медиа Групи блокирани су рачуни по истом основу, само што овог пута није наведен износ пореског дуга.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси