Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  'РТЛ Директ' помакнуо границе ТВ новинарства у Хрватској: Емитиран уживо из дневног боравка Мојмире Пасторчић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

16. 04. 2020.

Извор: rtl.rr

'РТЛ Директ' помакнуо границе ТВ новинарства у Хрватској: Емитиран уживо из дневног боравка Мојмире Пасторчић

Због тренутне ситуације промијенио се начин на који цијели свијет функционира у свим својим гранама, а једна од њих је и новинарство, које је посљедњих тједана важније него икад прије

Правовремене и точне информације, лишене било каквог сензационализма, постале су императив у вријеме пандемије коронавируса, а управо то својим гледатељима доноси информативни програм РТЛ-а. Како би се међу новинарима, сниматељима и остатком техничке екипе смањила могућност ширења заразе, радне задатке везане уз производњу информативног програма те приказивање формата на свим каналима РТЛ-а обављају два тима, Црни и Црвени, који се не виђају и раде у смјенама од три дана.

С обзиром на то да је РТЛ као медијска кућа увијек предњачила у иновативном смислу - и садржајно и технички - тако је омогућено да се први пут у Хрватској једна информативна емисија на националној телевизији приказује уживо из нечијег дневног боравка.

Данашњи 'РТЛ Директ' емитирао се из студија постављеног у дневном боравку водитељице и уреднице Мојмире Пасторчић. Према узору на мегапопуларне стране late night showove какве раде, примјерице, Stephen Colbert и Jimmy Kimmel, и 'РТЛ Директ' добио је своје 'кућно издање', али садржај који је признат те награђиван и од струке и од гледатеља - остаје исти.

"Вјеројатно сте примијетили да овај 'Директ' ипак изгледа мало друкчије него иначе. Вили Берош није био покрај мене него у другом студију, нисте видјели стол који иначе видите, слике иза мене нису биле баш раскошне као иначе, можда је и звук мало друкчији. То је зато што овај студио није у Крапинској 45 - него у мом дневном боравку", казала је Мојмира на крају 'РТЛ Директа' те додала како је цијели нови студио у њезину боравку постављен у рекордно кратком времену уз све мјере сигурности.

"Сљедећа је три дана на распореду Црни тим, а с обзиром на то да ја радим у Црвеном тиму, не смијем им се приближити. Уз то, гледамо према напријед - желимо бити сигурни да, без обзира на то колико буде обољелих и колико ово буде трајало - 'Директ' иде даље", поручила је Пасторчић.

Гледатељи као и досад, од понедјељка до четвртка у 22:15 на РТЛ-у, могу очекивати друкчији поглед на све најважније политичке и друштвене вијести уз разне госте који дају свој обол свакодневним причама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси