Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Од понедјељка на ХТВ 3 креће емисија наставног програма на даљину "Школа на Трећем"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

13. 03. 2020.

Извор: ХРТ

Од понедјељка на ХТВ 3 креће емисија наставног програма на даљину "Школа на Трећем"

Сукладно одлуци Владе Републике Хрватске, Хрватска радиотелевизија (ХРТ) у сурадњи с Министарством знаности и образовања РХ ће судјеловати у проведби наставног програма и извођењу наставе на даљину.

Тако од понедјељка, 16. ожујка 2020. у 8 сати на Трећем програму ХРТ-а (ХРТ-ХТВ 3) креће емисија наставног програма названог "Школа на Трећем".

У увјетима проглашене епидемије коронавируса на подручју Републике Хрватске, а с циљем осигурања континуитета одгојно образовног процеса, Хрватска радиотелевизија се задужује омогућити извођење наставног програма на даљину. Министарство знаности и образовања РХ задужује се пак осигурати наставно особље које ће одржавати наставу по разредима, почевши од првог разреда у најранијем термину, према четвртом разреду у каснијем термину.

Настава ће пратити курикулуме, односно програме наставних предмета у нижим разредима основне школе, а користити ће се отворени образовни материјали, материјали образовног и школског програма ХРТ-а, као и материјали израђени посебно за ту прилику. Програм ће потицати ученике на самосталан и креативан рад, а у сурадњи са својим учитељима разредне наставе продубљивати ће се и проширивати остваривање одгојно-образовних исхода.

Хрватска радиотелевизија се, као јавни сервис, задужује осигурати све потребне увјете за извођење наставног програма на даљину. У том смислу данас је на ХРТ-у одржан састанак челништва ХРТ-а и представника Министарства знаности и образовања на којем су договорени сви детаљи пројекта, а уиме Хрватске радиотелевизије одговорна особа за провођење те одлуке и пројекта "Школа на Трећем" је Главни равнатељ ХРТ-а Казимир Бачић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси