Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Раичевић и Живковић пуштени да се бране са слободе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

13. 01. 2020.

Аутор: Иван Чађеновић Извор: Вијести

Раичевићев и Живковићев правни заступник - адвокат Владан Бојић је рекао да је ово ружна посљедица за све и за власти у Црној Гори и за новинаре

Раичевић и Живковић пуштени да се бране са слободе

Уредник портала ИН4С Гојко Раичевић и уредник портала Борба Дражен Живковић пуштени су да се брани са слободе након што су саслушани у Основном државном тужилаштву (ОДТ) у Подгорици.

Раичевић Живковић синоћ су лишени слободе због сумње да су извршили кривично дјела изазивање панике и нереда.

Раичевићев и Живковићев правни заступник - адвокат Владан Бојић казао је да као и код Раичевића и овдје није ријеч о кривичном делу које му се ставља на терет.

Бојић је рекао да је ово ружна посљедица за све и за власти у Црној Гори и за новинаре.

Раичевић је након саслушања у ОДТ-у казао да је јасно да је његово хапшење "завјера између полиције тужилаштва, судства која је, како тврди, координисана од стране америчке амбасаде".

"То сам рекао и на саслушања, а рећи ћу и вама. Ово је завјера између полиције, тужилаштва, судства која је координисана од стране америчке амбасаде. Није случајно да су синоћ ухапшени колега Дражен Живковић и ја. То је ако се сјећате најавила преко округлог стола и Џуди Куо, службеница амбасаде САД", рекао је Раичевић.

Додао је да је "јасно свима да сам ја био следећи након хапшења Анђеле Ђикановић".

Раичевић је казaо и да не зна "ко је инспиратор акције полиција или тужилаштво". "Сматрам да ће се то знати у наредних пар дана".

Тврди да је ово посљедица питања која је послао Влади у вези са хапшењем Ђикановићеве и изгласавањем Закона о слободи вјероисповијести.

Раичевић тврди и да је информације о експлозији провјерио из два извора.

Бојић тврди да не постоји ниједан материјални доказ да је код некога изазвало панику то што је објављена вијест да је експлозија у Вили Горица.

Испред зграде у којој се одвија саслушање налази се више опозиционих посланика.

Раичевић и уредник портала Борба Дражен Живковић ухапшени су синоћ због, како је саопштено из Управе полиције, постојања сумње да су извршили кривична дјела изазивање панике и нереда.

- Д.Ж. је као главни и одговорни уредник портала "Борба", починио ово кривично дјело на начин што је, како се сумња, изазвао панику у јавности објављивањем лажних вијести у вези са догађајем у Вила Горица у Подгорици а без претходне провјере информације. Такође, Г.Р. је, сумња се, као главни и одговорни уредник портала "ИН4С", извршио ово кривично дјело на исти начин, објављивањем исте лажне вијести на порталу "ИН4С". Са наведеним је упознат државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да се у радњама ова два лица стичу елементи кривичног дјела изазивање панике и нереда те да се они лише слободе и уз кривичну пријаву приведу овом тужиоцу у законом прописаном року, саопштено је синоћ из Управе полиције.  

Инспектори Центра безбједности Подгорица јуче су саслушавали Раичевића и Живковића због информације да је у Вили Горица одјекнула експлозија, која је из Управе полиције званично демантована.

"Нетачно је да је у Вили Горица одјекнула експлозија. Ријеч је о мањем електро квару који је убрзо саниран. Експлозије није било како преносе поједини медији са циљем ширења панике", саопштено је из полиције.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

13.01.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 16:10

Солидарност

Да ли се неко новинарско удружење из Србије огласило бар jeдним саопштењем поводом хапшења наших колега из Црне Горе?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси