Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Ухапшена уредница црногорског портала због изазивања панике лажном вешћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

06. 01. 2020.

Аутор: Бета Извор: Н1

Ухапшена уредница црногорског портала због изазивања панике лажном вешћу

Црногорска полиција ухапсила је главну уредницу подгоричког портала "Фос Медиа" Анђелу Ђикановић, јер је раније данас објавила информацију да су припадници специјалне косовске полицијске јединице РОСУ на располагању црногорским безбедносним органима на Бадњи дан, што је оштро демантовала Влада Црне Горе.

Ђикановић (26) је ухапшена због сумње да је објављивање спорне информације "изазвало панику и нереде", саопштено је из полиције.

Уредница "Фос Медиа" јутрос је објавила незваничну информацију да ће "око 250 припадника РОСУ специјалне јединице косовске полиције стајати на располагању црногорским безбедносним органима” на Бадњи дан, што је Влада Црне Горе одмах категорички демантовала.

Полиција оцењује да је објављивање те информације "изазвало панику у јавности изношењем лажних вести путем медија", те да су "веће последице спречене реакцијом надлежних државних органа".

"Са наведеним је упознат надлежни државни тужилац који се изјаснио да се у радњама А.Ђ. стичу елементи кривичног дела изазивање панике и нереда те да се иста лиши слободе и уз кривичну пријаву приведе надлежном тужилаштву", саопштила је полиција.

Влада је одмах по објављивању ове информације, коју су без провере пренели углавном портали у Србији, реаговала и саопштила да је реч о "лажној вести...која има за циљ да узнемири јавност и изазове нереде", те затражила од тужилаштва да хитно реагује.

Портал ФОС Медиа извинио се читаоцима и навео да спорну информацију "добијену из дипломатских извора, није могао потврдити у МУП-у или Управи полиције".

"Није нам била намера да ширимо панику у јавности нити да било кога узнемиримо. Извињавамо се читаоцима уколико је неко на тај начин доживео ову вест", наводи се у реаговану ФОС Медиа.

Тензије у Црној Гори подигнуте су након усвајања Закона о слободи вероисповести. На улицама широм Црне Горе свакодневно су хилљаде људи, верника и присталица Српске православне цркве (СПЦ), који су против тог закона. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси