Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Ђукановић тужио Вијести и Кнежевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

19. 04. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

Ђукановић тужио Вијести и Кнежевића

Црногорски председник Мило Ђукановић поднео је приватну тужбу Основном суду у Подгорици против Вијести и Душка Кнежевића тражећи накнаду нематеријалне штете од 100.000 евра.

Ђукановић је, како је и раније најавио тужио „Вијести“, јер је 16. марта у дневном листу и на порталу Вијести објављен интервју са Кнежевићем под насловом „Ђукановић, ја и торба с парама“.

У тужби се, како су објавиле Вијести, наводи се да је интервју најављен као ексклузиван, да је његов наслов великим словима, те да се из контекста може закључити да је намера била сенационалистичка и таблоидна, а не професионална, у складу са етичким стандардима новинарства.

„Из наведеног се несумњиво закључује да првотужени (Кнежевић) износи неистиниту чињеничну тврдњу о постојању наводно кормпромитујућег снимка по тужиоца, док медиј чији је оснивач друготужени (Вијести), без провере и дистанцирања прихвата конкретне наводе оптуженог као истините и своје“, пише у тужби.

Ђукановића ће у овом случају заступати његова сестра Ана Ђукановић.

Тужбу за накнаду нематеријалне штете Ђукановић је поднео Основном суду у Подгорици и тражи солидарно 100.000 евра од Кнежевића и „Вијести“, односно по 50.000 евра.

Главни и одговорни уредник Вијести Срдан Косовић рекао је да је тај лист посао урадио професионално, у складу са новинарским правилима и са дужном новинарском пажњом.

„Тужба Ђукановића само показује зашто је Црна Гора на 104. месту по извештају Репортера без граница о слободи медија и има за циљ да пошаље поруку Вијестима и другим медијима да не пишу о његовим и пословима његове уже фамилије. Нити је то изненаЂење, нити ће то, када су Вијести у питању имати ефекта, јер ће Вијести увек писати о темама које су од јавног интереса“, поручио је Косовић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси