Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Новинар Владимир Ковачевић: Била је то класична борба да сачувам главу, нисам ни стигао да осјетим страх
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

21. 02. 2019.

Аутор: Ослобођење Извор: БХ новинари

Новинар Владимир Ковачевић: Била је то класична борба да сачувам главу, нисам ни стигао да осјетим страх

Новинар БН телевизије Владимир Ковачевић рекао је данас, на почетку суђења у Окружном суду Бања Лука, да је током напада на њега 26. аугуста прошле године, мислио да ће га нападачи убити.

Једном од нападача на Ковачевића, Марку Чолићу (37), данас је почело суђење, док је другооптужени у овом кривичном ђелу Недељко Дукић у бјекству и за њим је расписана међународна потјерница.

Покушај убиства

Ковачевић је у судници рекао да је прије него што је нападнут испред зграде у којој живи уочио двије особе крупније грађе, с капуљачама на глави, али им се виђело лице када су кренули прему њему.

– Тек када сам чуо звук расклапања палица, схватио сам шта се дешава. Али тада је већ било касно – испричао је Ковачевић.

Ударали су га, каже, и док је још био на ногама, само у главу. Током напада покушавао је да се бар дијелом одбрани, а није, каже, стигао ни да “осјети“ страх, преноси Фена.

– Помислио сам само ‘шта се дешава, убиће ме’. Била је класична борба да сачувам главу. Почео сам да галамим неартикулисано… Осјетио сам да ми крв липти. Они улазе у ауто. Покушавао сам да видим таблице, али не успијевам јер су ми спале наочале – рекао је Ковачевић.

Додао је да му је ухо било готово преполовљено, као и да су му касније у болници шили главу на више мјеста, а да и данас има спорадичне вртоглавице и главобоље које раније није имао.

Чолића је идентификовао на препознавању у полицији, док мотив напада још није познат.

У оптужници за покушај убиства је наведено да је Ковачевић нападнут 26. аугуста око 20.40 сати, испред зграде у којој станује у Бањој Луци.

Специјалиста судске медицине Милан Срдић је потврдио да је Ковачевић задобио тешку повреду нагњечења чеоног ткива мозга, као и више других лаких повреда по тијелу.

– Задобио је најмање четири ударца у главу и три по тијелу, јаким замахом руке у којем је било предметно средство – казао је Срдић.

Вјештак Зоран Обрадовић, шеф ДНК лабораторије Завода за судску медицину Бања Лука, говорио је о ДНК траговима нађеним на мјесту догађаја.

Чолићев траг је нађен, казао је, на дршци палице, те подвукао да, како је навео, не постоји могућност да Чолић никада није био у контакту са предметом, а да је његов траг ту неко пренио.

“Смјешкање”

Судско вијеће је данас у више наврата упозоравало Чолићевог браниоца, адвоката Гордана Јовишевића, због начина испитивања свједока и односа према судијама.

Јовишевић и Чолић су данас затражили и да му се укине притвор, те да се настави бранити са слободе.

Чолић је истакао да је већ шест мјесеци у Казнено-поправном заводу Туњице.

– Сахранио сам и оца и мајку док сам у притвору. Ниједан проблем нисам направио. Не осјећам се добро психички. Не спавам – казао је Чолић, којег је предсједник судског вијећа Бранимир Јукић у једном моменту чак упозорио да се “не смјешка” док је Ковачевић свједочио, на што је одговорио да је он “стално расположен”.

Тужитељка се успротивила захтјеву за укидање протвора, а Судско вијеће ће одлуку о притвору донијети накнадно.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси