Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Расвијетлили убиство Крушчића и рањавање Лакић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

19. 02. 2019.

Извор: www.rtcg.me

Расвијетлили убиство Крушчића и рањавање Лакић

Црногорска полиција саопштила је да је расвијетлила убиство власника дискотеке "Бигл" Миодрага Крушчића, те рањавање новинарке Вијести Оливере Лакић.

Полиција је саопштила да је деветочлана криминална група, чији је организатор Ф.Б. из Подгорице, осумњичена за убиство Крушчића и рањавање Оливере Лакић.

Саопштено је да је ријеч о истој криминалној организацији, која се сумњичи за оба кривична дјела.

"Током трајања полицијско-тужилачке активности, полицијски службеници су лишили слободе шест лица у Подгорици, једно лице је лишено слободе на територији Косова током међународне полицијске сарадње и размјене информација између полиција Црне Горе и Косова, док су два лица као чланови ове криминалне групе лишени слободе данас у Подгорици и Цетињу", наводе из полиције.

Основано се сумња да је Ф.Б. (1990) организовао криминалну групу чији су припадници М.М. (1981), Г.Р. (1985), Д.В. (1983), Л.Б. (1997), М.С. (1985) из Подгорице, Ф.К. (1989), М.Р. (1991) и С.Б. (1981) са Цетиња, као и друга за сада непозната лица која су за циљ имала вршење кривичних дјела, криминално удруживање, тешко убиство, недозвољено држање оружја и експлозивних материја и тешка тјелесна повреда.

Полиција основано сумња да су ова лица "организовано, унапријед припремљено, на дрзак и безобзиран начин" 21. маја прошле године убили Миодрага Крушчића, а да су 8. маја исте године ранили новинарку Вијести Оливери Лакић.

Како је саопштено на прес конференцији, убица Крушчића је ухапшен на Косову и налази се у притвору.

Помоћник директора Управе полиције за сектор криминалистичке полиције Енис Баковић саопштио је да су у сарадњи с Вишим државним тужилаштвом расвијетлили напад на новинарку Вијести Оливеру Лакић, те убиство Миодрага Крушчића.

Полиција појашњава да је убиство Крушчића извршено је на начин што су га чланови криминалне групе по унапријед припремљеном плану и подијељеним улогама пратили, и осматрали терен у циљу дефинисања његовог кретања и дневних навика, како би га лишили живота.

Извршиоци су, наводи полиција, имали припремљену маршруту доласка на мјесто убиства, са возилом марке Голф 5 које је претходно украдено и на којем су биле украдене регистарске ознаке.

"Којом приликом је извршилац убиства М.М. изашао из возила носећи силиконску маску на глави, како би осигурао да не буде препознат и с леђа пришао оштећеном Миодрагу Крушчићу у чијем правцу је из пиштоља марке 'Глоцк17' испалио више пројектила наносећи му тешке и по живот опасне повреде, од којих је наступила његова смрт", наводи полиција.

Истичу да су извршилац и саизвршиоци овог кривичног дјела имали припремљену маршруту бјекства са мјеста злочина, унапријед припремљену локацију за уништавање возила и оружја са којим је извршено кривично дјело, као и другу логистику у циљу прикривања трагова и предмета, њиховог бјекства и скривања на тајним локацијама.

"Наношење тешких тјелесних повреда у виду прострелне ране десне поткољенице новинареке Оливере Лакић, извршено је на начин што је осумњичени и организатор ове криминалне групе Ф.Б. са појединим члановима своје групе, 8. маја пратио Оливеру Лакић од тренутка када је изашла из редакције дневних новина Вијести, до њеног стана који се налази у Булевару Светог Петра Цетињског, којом приликом је сачекао да изађе из возила и крене према улазу зграде, како би јој пришао и на подмукао начин из пиштоља непознате марке нанио тешку тјелесну повреду у предјелу десне ноге", наводе из полиције.

Подсјећамо, Оливера Лакић је рањена 8. маја прошле године, испред зграде у којој живи на Булевару Светог Петра Цетињског у Подгорици.

Начелник Центра безбједности Подгорица Милован Павићевић рекао је да је на територији Подгорице и Цетиња формирана организована криминална група. Идентификовано је девет особа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси