Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  САЕМ тражи од регулатора у Србији да испита да ли Хепи ТВ шири мржњу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

22. 01. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

САЕМ тражи од регулатора у Србији да испита да ли Хепи ТВ шири мржњу

Савет Агенције за електронске медије (САЕМ) затражиће да Регулаторно тело за електронске медије у Србији покрене процедуру за утврђивање одговорности емитера телевизијског програма Хепи ТВ из Србије.

Разлог је, како је наведено, подстицање, омогућавање подстицања или ширења мржње или дискриминације и да предузме адекватне мјере.

Они, међутим, нису тражили да се испита пословање Пинк М ТВ, што је тражио министар културе Александар Богдановић. Хепи ТВ и Пинк М програм емитују путем кабловских оператера.

„САЕМ изражава очекивање да ће Регулаторно тело за електронске медије у Србији ефикасно обезбедити мјере из своје надлежности и сагледати евентуално кршење стандарда и да ће, по потреби, изрећи мере за отклањање уочених неправилности“, каже се у саопштењу.

Министар културе Црне Горе Александар Богдановић позвао је Агенцију за електронске медије да предузме мјере из своје надлежности због вишемјесечне негативне кампање коју против Црне Горе посредством кабловских оператера спроводе телевизије Пинк и Хепи.

Министар, у отвореном писму АЕМ-у, од регулатора тражи да према Пинк и Хепи телевизијама примене „ограничења пријема и реемитовања аудиовизуелних медијских услуга“.“Без етичке и професионалне одговорности, ове телевизије у својим препознатљивим форматима на најгрубљи начин избором тема и удруженим снагама тзв. новинара и гостију, вређају државно, национално, културно и духовно биће Црне Горе“, навео је Богдановић у писму АЕМ-у.

Поједине НВО су оцениле да министру није сметао Пинк када је у емисији „мунут два“ вређао критичаре власти.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси