Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Новинар Јово Мартиновић осуђен на годину и по затвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

15. 01. 2019.

Извор: www.pcnen.com

Новинар Јово Мартиновић осуђен на годину и по затвора

Новинар Јово Мартиновић осуђен је данас на годину и по затвора због наводног учешћа у међународном шверцу дроге којим се, према властитом признању, бавио његов презимењак Душко Мартиновић, који је осуђен на шест година и три мјесеца затвора. Душко Мартиновић је одбацио оптужбе да је формирао криминалну организацију и да остали оптужени имају било какве везе са шверцом дроге и криминалним удруживањем.

Осим њих двојице, на вишегодишњу робију Виши суд у Подгорици је осудио још шест наводних чланова групе.

Новинар Мартиновић је, како извјештава ФОС портал, и у завршној ријечи тврдио да је био на новинарском истраживачком задатку.

“Да се разумијемо, мени је јасно да сам ја на мјерама од 1999. године због тога што радим за медије на Западу. Сва моја комуникација са Душком одвијала се преко обичне телефонске линије, да сам хтио шта да кријем не бих тако разговарао, ваљда. Ради заштите нисам желио да знам имена шверцера, а било би сулудо да се упуштам у шверц марихуане. Просто немам мотив, ја имам своју међународну каријеру”, казао је Мартиновић.

Јово Мартиновић је ухапшен у октобру 2015. године и у притвору је провео 15 мјесеци. Пуштен је да се брани са слободе након захтјева Међународне и Европске федерације новинара (ИФЈ и ЕФЈ) да се Мартиновићу омогући фер суђење и да му се дозволи да се брани са слободе.

Мартиновић је лањске године добио међународну награду ‘Питер Меклер’ за храбро и етичко новинарство.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси