Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Новинар Владимир Шушак: Привели су ме да ми кажу да не смем сликати Давора; Полиција демантује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

25. 12. 2018.

Аутор: С. Мишљеновић Извор: Вечерње новости

Новинар БХТ покушао да слика извођење Давора Драгичевића из зграде у кола хитне помоћи приликом чега је приведен

Новинар Владимир Шушак: Привели су ме да ми кажу да не смем сликати Давора; Полиција демантује

Владимир Шушак, новинар БХТ, приведен је јутрос у Полицијску управу Бањалука након што је покушао усликати извођење Давора Драгичевића из зграде у кола хитне помоћи.

Шушак је рекао да је био испред зграде у тренутку кад је Давор изведен.

- Кад сам то приметио, ја сам убрзаним кораком кренуо према колима да сликам Давора јер га нисам успио усликати раније. Нисам успио, па сам потом кренуо да се враћам до главне цесте када је изашао један од полицајаца из зграде Полицијске управе питао шта традим и да не смем ту да будем. Рекао да радим свој посао и да сам хтео само да усликам Давора. Он је мене позвао у станицу, ушао сам у Пријемну канцеларију. Рекао ми је да не смем то да радим и да не отежавам њима њихов посао. Ја сам рекао да сам сто пута овде био испред Полицијске управе и да ми никад нико није рекао да не смем да радим свој посао. Није било евидентирања, узимања података, прегледа телефона и слично. Тако се то завршило - рекао је Шушак.

Додао је да му се полицајац није представио, нити питао њега како се зове.

- Да ли је он у међувремену одустао од евидентирања ја то не знам. Био је ту још један полицајац не знам да ли је био командир или да ли је имао неки чин. Није ми ништа рекао, само ме пустио без речи. Ја сам отишао до трга јер сам чуо да се тамо кренуло нешто дешавати, рекао је Шушак.

Истакао је да је један полицајац водио Давора под руку, и да није приметио да ли је имао неке повреде.

Деманти полиције

Полицијска управа Бањалука демантовала је да су припадници полиције данас привели дописника БХТ из овог града Владимира Шушка.

- Полицијска управа Бања Лука није у данашњим активностима привела новинара Владимира Шушка, како су то поједини медији објавили, нити је било намере да се угрози право на слободу изражавања и да се омета било који новинар у обављању својих професионалних задатака, наводи се у саопштењу ПУ Бањалука.

Како се додаје Шушак "приликом обављања својих дужности испред Полицијске управе Бањалука није имао јасно истакнуту новинарску акредитацију, што је јасно дефинисано упутствима ОСЦЕ за медије у опхођењу са полицијом".

- У том истом документу се наводи да новинари требају са собом носити новинарску картицу током обављања професионалних дужности, као и да новинари требају поштовати полицијске процедуре када прилазе местима с ограниченим приступом. Идентитет господина Шушка, односно његова професија је утврђена тек након професионалног и коректног разговора истог са полицијским службеницима у ПУ Бањалука, наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси