Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Марковић: Неки "дрско злоупотребљавају" слободу медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

09. 10. 2018.

Извор: ФоНет

Марковић: Неки "дрско злоупотребљавају" слободу медија

Црна Гора је имала крајње либералну политику према медијима из других држава, отварајући медијски простор практично без ограничења, али се показало да многи то дрско злоупотребљавају и користе за праве медијске ратове против Црне Горе, изјавио је црногорски премијер Душко Марковић и најавио да ће се томе "веома брзо стати на крај".

Затрпавају нас елементарно нетачним вестима, смјењујући укруг неколико истих, назови аналитичара, који не само да отворено подмећу, него и дрско вређају све што следи и ради данашња Црна Гора, рекао је Марковић у обраћању учесницима Међународној конференцији о медијској одрживости и успешним моделима медијског пословања у Подгорици.

Јасно је да се ту не ради ни о каквим професионалним медијским емисијама, већ о платформама за пропагандну против Црне Горе, чији садржаји девастирају друштвено и културно биће државе, рекао је Марковић и додао: "Том загађењу нашег медијског простора ћемо веома брзо стати на крај".

Он је посебно указао на апсолутну неприхватљивост угрожавања личне безбедности новинара, као начина за разрешење било каквих неспоразума и незадовољстава.

Застрашујући је податак да је широм света у 2016. години убијено 79 новинара, а у прошлој години 65. Алармантно је да су у земљама Европске уније у претходних годину и нешто убијена четири новинара. То су подаци који указују да ова врста криминала не познаје границе, нити је предодређена само за нека друштва, рекао је Марковић истичући чврсту опредељеност да се у Црној Гори осигура лична безбедност за новинаре.

Комплетан безбедносни сектор има јасан налог, навео је, да истражи до краја свако угрожавање безбедности новинара, да трага за починиоцима 24 сата сваког дана и да ниједан такав случај не сме бити архивиран без конкретног полицијског, тужилачког и судског разрешења.

Једноставно - ко год да су починиоци и налогодавци, гонићемо их до судњег дана, поручио је Марковић и закључио да "слобода медија и безбедност новинара нису услов за приступање Црне Горе Европској унији, већ морална и демократска обавеза црногорске власти, коју ћемо до краја спровести у дело, па макар никад не били чланица ЕУ".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси