Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Нападнут новинар БН ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

27. 08. 2018.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Нападнут новинар БН ТВ

Два непозната младића су у недељу увече у бањалучком насељу Обилићево брутално претукли новинара БН ТВ Владимира Ковачевића, јавља Н1 БиХ.

У знак протеста што је претучен новинар БН ТВ Владимир Ковачевић, јутрос је ова телевизија почела Јутарњи Дневник и Вијести са затамњеним екраном.

На екрану је било исписано „Отворени протест због напада на новинара БН ТВ. Тражимо од МУП Републике Српске да открије нападаче“.

Ковачевић је у телефонском разговору са директором БН ТВ Владимиром Тришићем рекао да су га двојица мушкараца сачекала испред зграде у којој станује.

„Прошао сам поред њих не очекујући било шта да ће ми се десити. Одједном су насрнули на мене“,рекао је Ковачевић.

„Развукли су шипке и почели да ме ударају. Покушао сам да се браним, док су они ударали по глави и тијелу тим шипкама. Позивао сам упомоћ, они су ударали и онда су побегли у аутомобил и одвезли се у непознатом правцу“, испричао је Ковачевић директору Тришићу, наводећи да му је глава разбијена на два места и да има повреде по уху, лицу и телу.

„Уређивачки колегијум БН ТВ најоштрије осуђује овај напад и захтева од МУП РС да што прије реагује и нађе починице овог гнусног напада на нашег новинара.

Такође, уређивачки колегијум БН ТВ подсећа да се већ дуже време у одређеним политичким круговима прави хајка на новинаре наше куће, саопшено је из ове телевизије.

„Због тога упозоравамо МУП РС да што пре обезбеди слободу рада и кретања како нашим тако и осталим новинарима. У противном ћемо бити приморани да сами предузмемо кораке на заштити наших људи“, поручио је уређивачки колегијум РТВ БН.

Ковачевић је синоћ био на радном задатку у склопу кога је пратио скуп „Правда за Давида“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси