Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Божиновић: Полиција разматра пријаву новинара Mazzocca против министра Медведа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

05. 06. 2018.

Аутор: Хина Извор: ХНД

Божиновић: Полиција разматра пријаву новинара Mazzocca против министра Медведа

Министар унутарњих послова Давор Божиновић потврдио је да је полиција запримила и да разматра пријаву новинара портала Индекс Војислава Mazzocca због пријетњи које му је упутио министар бранитеља Томо Медвед, који је пак те пријетње негирао.

"Оно што ја знам, полиција је добила пријаву и у овом тренутку разматра њезин садржај. Не могу говорити о конкретном случају зато што полиција тек разматра садржај и утврдит ће околности о чему се ту заправо ради", изјавио је Божиновић који је у Полицијској академији судјеловао на примопредаји возила набављених из Националног програма сигурности цестовног промета.

Божиновић је рекао и како ће обитељ дјевојчице Мадине Hussiny, погинуле у студеном прошле године на хрватско-српској граници, која је сада у затворским увјетима смјештена у Транзитном центру у Товарнику бити врло брзо, а можда већ и данас, премјештена у прихватни центар отвореног типа.

"То ће бити веома брзо и остајем код те изјаве. Мислим да је то могуће и тијеком данашњег дана", казао је и додао да како је Управни суд утврдио да је полиција у тим случају поступала у складу са законом, али су стручне службе Министарства и Равнатељства полиције из хуманитарних разлога донијеле одлуку да се сви чланови обитељи пусте и да буду у прихватном центру.

На упит има ли новости у полицијској истрази око воде у Славонском Броду, Божиновић је одговорио како ту истрагу води Државно одвјетништво у координацији с полицијом.

"Колико је мени познато полиција је саставила извјешће које је доставила Жупанијском државном одвјетништву и постоје неке варијанте. Ја не знам, нити могу нити смијем знати, куда иду криминалистичка истраживања, али оно што знам и оно што могу рећи кад су у питању све институције, а то потврђује и рад полицијских служби, вода у Славонском Броду је исправна за пиће и ту нема никаквих двојби нити треба бити забринутости", казао је.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси