Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Ђапић: Смена у ХРТ због Трифуновића?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

10. 05. 2018.

Извор: Фонет

Ђапић: Смена у ХРТ због Трифуновића?

Председник храватске странке Демократског савеза националне обнове (ДЕСНО) Анто Ђапић позвао је Владу да смени генералног директора ХРТ Казимира Бачића.

Он је то учинио због гостовања српског глумца Сергеја Трифуновића у емисији „Недељом у 2“, који га је „спомињао у истом контексту као ратног злочинца Војислава Шешеља“, а руководства ХРТ није реаговало.

„Емисија је обиловала изјавама мржње према хрватском народу, нападима на појединце који се нису могли бранити, а ја сам споменут у истом контексту као Војислав Шешељ, ноторни ратни злочинац и мрзитељ хрватског народа. Моје реагиовање је усмерено према раду хрватске Владе и раду руководства ХРТ”, рекао је Ђапић на конференцији за новинаре у Осијеку.

Трифуновић је,како преноси индеx.хр, говорећи о нарушеним односима између Хрватске и Србије, између осталог рекао да су „идиоти попут Шешеља, Ђапића и сличних“ потребни властима у Хрватској и Србији како би их по потреби извукли за игре „топло-хладно“.

Ђапић тврди да није увређен само он, него и сви у ХОС.

Ђапић је нагласио како такве изјаве нису само увреда за њега, него и за све оне „које је предводио у Домовинском рату кроз јединице ХОС, као и за политичку странку с којом се у Сабору и ван њега борио за хрватску сувереност и независност и изградњу Хрватске као демократске државе”.

Владу је „прозвао и позвао“ да сезаузме став о овом „тешком инциденту на ХТВ“.

Он је рекао да му се уредник и водитељ емисије Александар Станковић лично извинио, али сматра да треба да гостује у „Недељом у 2“ како би одговорио на увреде које су изречене не само на његов рачун, него на рачун вредности хрватског народа, „који плаћа ту емисију и ту телевизију“. Спреман је, како је рекао и да у ирој емисији гостује са Трифуновићем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси