Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Станковић: Ово је ван сваке памети, мржња на сваком кораку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

11. 01. 2018.

Извор: Н1 БиХ

Станковић: Ово је ван сваке памети, мржња на сваком кораку

"Ово што се догађа у Хрватској је ван сваке памети, мржња је на сваком кораку. Ми нисмо одгајани да псујемо матер икоме, а то је данас ко добар дан. Мислим да то држава мора забранити", рекао је у вечерашњем Прессингу на Н1 Александар Станковић поводом све већег говора мржње у медијима.

Колико су честе пријетње смрћу новинарима и шта урадити по том питању?

"То се често новинарима догађа и волио бих о томе да се прича чешће, о говору мржње у медијима. Говор мржње је интензивиран у посљедњих 10 година, постојањем портала и анонимних коментара је то доживјело невиђене размјере. Мислим да уопће није никакав проблем да се драконским казнама казне. Ми смо имали недавно два случаја у Хрватској, један примјер шовинизма и пријетње смрћу гдје у једној ТВ емисији гост каже за Месића да би га требало објесити на Тргу у Загребу. Водитељи нису реаговали, а након тога Вијеће реагује и каже да то што је речено није противно закону", истакао је Станковић.

Да ли је у Хрватској присутан фашизам?

"Неке струје у Хрватској то раде, да. То постаје проблем. Ако ћемо говорити о том облику људског ангажмана, то није нешто што је страно људском роду. Имали смо примјере када је фашизам био на власти и мислили смо да је побијеђен. Није побијеђен, то је неко трајно стање у друштвеној динамици и врло лако се у појединим тренуцима извлачи на видјело".

Станковић је додао да постоје новинари у Хрватској који су патили пуно више од њега.

"Постоје новинари у Хрватској који су пуно више патили од мене који су држали главу у торби и који су се суочавали са правим криминалцима а не са људима који се ангажују преко друштвених мрежа и пријете".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси