Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Ново руководство Удружења новинара Републике Српске
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

25. 11. 2022.

Аутор: Политика Извор: Политика

Ново руководство Удружења новинара Републике Српске

Скупштина Удружења новинара Републике Српске (УНРС) изабрала је ново руководство које ће ту новинарску организацију водити у наредном четворогодишњем мандату. За председника је изабран Данијел Симић, досадашњи в. д. председника удружења. Бранимир Ђуричић реизабран је на место председника Скупштине Удружења новинара Српске, а Мира Костовић за потпредседника.

„Удружење новинара наставиће непристрастан рад и борбу за што бољи положај новинара у друштву”, изјавио је Данијел Симић. 

На седници Скупштине УНРС представљени су резултати досадашњег рада и усвојен је програм рада за наредни период. Како су навели из УНРС, обнова рада овог удружења била је неопходна због специфичних медијских и политичких услова, односно заштите и унапређења положаја новинара Српске који у њима живе и раде. 

„Сматрамо да, ако постоји Српска, мора постојати и Удружење новинара РС. УНРСје основан 1996. али је као и Српска прошао кроз тешка времена. Нажалост, неколико пута је прекидао рад, а последња реактивација рада десила се 2019”, навео је Симић. 

Као један од мотива због којих су сматрали неопходним оснивање новинарског удружења, сем примарне бриге за статус и положај новинара, Симић издваја и то да није добро да удружења која се финансирају искључиво донацијама споља представљају једину савест новинарске заједнице. Каже да су подршку за рад добили, између осталог, и од Удружења новинара Србије и Удружења новинара Црне Горе.

„Сматрамо да су то наши најближи и најприроднији партнери у медијском свету”, рекао је Симић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси