Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Претучен новинар Роберт Валдец
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 09. 2022.

Аутор: maxportal.hr Извор: maxportal.hr

Претучен новинар Роберт Валдец

Двије непознате особе претукле новинара Роберта Валдеца, супруга руске новинарке Дарије Асламове која је о инциденту извијестила на свом Телеграм профилу. Пише да га нису дошли убити већ застрашити.

Наводи да је Валдец већ примао пријетње  због “жене Рускиње” те да су га називали руским агентом. Напад се догодио порије два дана око пет сати ујутро у кући у околици Загреба.
“Тијеком ноћи мој муж, хрватски новинар, претучен је у нашој кући у мирном селу. Навечер ме одвео на аеродром, а око пет ујутро пас је бијесно залајао,  кад је нетко покуцао на врата. У селу често заборавимо чак и ноћу затворити врата.

Супруг је, поспан, закључио да сусједи имају проблема. Отворио је на куцање, ништа не сумњајући, а онда добио страшан ударац
Он је пао. Још један ударац у лице. Избијени зуби. Онда су гадови побјегли. Најмање двојица Није их стигао ни видјети. Јасно је да нису дошли убити, него застрашивати. Ово је упозорење.

На интернету му стално пријете због тога што има жену Рускињу и говоре да је руски агент. Русофобија се у Еуропи  прикрива. Једноставно – то је фашизам.

Ако мој супруг из сигурносних разлога затражи уклањање ове објаве, ја ћу је, наравно, уклонити. Немојте се изненадити ако објава нестане. Ово ће бити његова жеља” објавила је Дарија Асламова и приложила фотографију претученог Роберта Валдеца

Валдец је потврдио да је нападнут у уторак ујутро око пет сати“Куцали су на врата, ја сам отворио и од тада ми је све у мраку. Надам се да је то погрешка јер живим у руралној средини, можда се нетко под гасом по ноћи уплашио више него ја. Ту су иначе у тијеку бербе, можда се нетко забунио, куцао на криву кућу. Надам се да је тако”, рекао нам је кратко.

Каже како се искрено се нада да је ријеч о некој грешци те како би  волио да напад није повезан с русофобијом.

“Имао сам свакаквих пријетњи. Она пуно више и пуно озбиљније, а мени су свашта писали, а примао сам и позиве с јако необичних бројева којима нисам могао ући у траг”, рекао је за Вечерњи лист и поновио да о мотиву напада може само спекулирати.

“Највише би волио да вам могу рећи како је вјетар јако пухао и нагло отворио врата коју се ме затим ударила по лицу. Или евентуално да су ме неки пијани дечки који су били у берби замијенили с неким па да сам игром случаја завршио као њихова жртва. На жалост, чини ми се да је трећа опција најреалније – нетко ме намјерно претукао – говори Валдец којем су у уторак око 5 сати непознати нападачи позвонили на врата.

 

 

“Још увијек је био мрак, а чим сам отворио врата нешто ми је долетјело у главу и изгубио сам свијест. Нисам уопће видио колико их је било, као нити што ме је точно погодило у лице. Кад сам дошао себи, а чини ми се да сам у несвијести лежао неко дуже вријеме, барем пола сата рекао би, запутио сам се у купаоницу која се налази на кату куће како би се умио и узео ручник да обришем већ скорену крв са себе.

Кад сам у огледалу видио на што ми лице личи шватио сам да то што ме ударило дефинитивно није била шака, морао је бити неки предмет, палица или нешто друго ја стварно не знам”, испричао је Валдец.

Каже да полицији напад није пријавио нити намјерава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси