Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  На Цетињу вербално нападнути новинари Градске ТВ и портала Побједа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

08. 08. 2022.

Аутор: Градски, Вијести, Побједа Извор: Медиацентар Сарајево

На Цетињу вербално нападнути новинари Градске ТВ и портала Побједа

Полиција спријечила могући физички контакт.

Новинари Градске телевизије и црногорског портала Побједа вербално су нападнути испред Цетињског манастира 7. аугуста 2022. године, а новинарка Градске телевизије Даница Јанковић је поднијела кривичну пријаву против НН особе, јавља Градски.ме. 

Јанковић и сниматељ Градске ТВ Владимир Брацановић дали су изјаву у Центру безбједности Цетиње те су навели да је “НН особа увредама и силеџијским понашањем успјела да их спријечи у обављању новинарског задатка”. Како је полицији казала Јанковић, нападач је рекао да је Градска ТВ “телевизија која сије крв, јер не жели да чује другу страну и сије мржњу међу Цетињанима”. Додала је и како је полиција спријечила продубљивање сукоба и могући физички контакт. 

Новинар Побједе Слободан Чукић дао је такође изјаву полицији поводом напада, а за Побједа.ме је испричао и детаље инцидента. 

Из Управе полиције у Цетињу је саопштено да су њихови службеници обавијестили надлежног тужиоца који ће се, како су казали, накнадно изјаснити о правној квалификацији дјела. 

“Данас око 12.30 часова новинарска екипа Градске телевизије је радила анкету са грађанима испред Цетињског манастира, којом приликом су пришли В.Ј. (69), Ј.П. (71) и С.Ч. (64) сви са Цетиња, који су ту били у пролазу. В.Ј. се обратио новинарки ријечима да би требала да се чује и друга страна, којом приликом је пришао С.Ч. (58) из Подгорице називајући га провокатором и говорећи да су послати да дођу испред манастира ради провокација. С.Ч. (64) је након тога упутио лицу С.Ч. (58) више увриједљих ријечи, а даљи конфликт спријечили су службеници полиције”, наводи се у саопштењу Управе полиције. Додали су да је о свему обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу. 

Министарство културе и медија Црне Горе саопштило је јуче на Твитеру да је забринуто због догађаја на Цетињу у којем су вербално нападнути новинари Побједе и Градске телевизије. 

Из тог ресора истичу да напади на новинаре, под било којим околностима да се догоде, не смију бити толерисани. Поздравили су брзу реакцију полиције, која је спријечила ескалацију и теже посљедице напада на новинаре Побједе и Градске РТВ. Додали су како се утврђују чињенице и околности након чега ће јавност бити благовремено обавијештена о овом догађају. 

Портал Побједа подсјећа да је јуче забиљежен инцидент испред наведеног вјерског објекта када је монахиња Српске православне цркве скинула црногорску заставу окачену на Цетињском манастиру и бацила је на тло. Против ње је поднијета кривична пријава због сумње да је починила кривично дјело нарушавање угледа Црне Горе.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси