Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ: Пуна подршка уреднику у РТЦГ-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

08. 10. 2020.

Извор: УНЦГ

УНЦГ: Пуна подршка уреднику у РТЦГ-у

Удружење новинара Црне Горе даје пуну подршку Бојану Терзићу, уреднику у РТЦГ-у, који је данас поднио оставку на мјесто уредника ДЕСК-а, јер више није могао да трпи непрофесионализам и острашћено партијско новинарство у тој кући.

Надамо се да ће његовим корацима кренути и остали из РТЦГ-а, јер је свима јасно да је тој кући потребна радикална промјена и нови људи који ће тај сервис вратити онима којима припада – грађанима. До сада јавни сервис је био дубоко у раљама бившег режима, односно челника ДПС-а.

Удружење новинара упозорава да је пред новом влашћу одговоран и захтјеван посао уређивања јавног сервиса. Нови РТЦГ не треба да постане антипод бившем РТЦГ-у и да у новом околностима примјењује стара правила, односно да се додворава новим властима. РТЦГ мора постати грађански јавни сервис, гдје ће се о свим битним питањима за будућност Црне Горе расправљати са аргументима и из различитих углова. Новинарски дио РТЦГ-а треба да обезбједи простор гдје ће се у нормалној атмосфери саопштити све што је потребно како би постали нормално друштво и држава без константних унутрашњих и спољних непријатеља.

Потез Бојана Терзића тумачимо у том правцу и надамо се да ће се ускоро РТЦГ вратити грађанима и новинарима.

Предсједник Удружења новинара ЦГ

Тихомир Бурзановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси