Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Синдикат новинара Хрватске – Подршка колегама и колегицама у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

09. 07. 2020.

Извор: СНХ

Синдикат новинара Хрватске – Подршка колегама и колегицама у Србији

Синдикат новинара Хрватске изражава подршку колегицама и колегама, новинарима и медијским дјелатницима који посљедња два дана у тешким увјетима улажу велике напоре да професионално и поштено извјештавају о просвједима у Србији.

С великом забринутошћу гледамо снимке грубог поступања полиције. Новинари и новинарке су се нашли не само под ударом полицијских палица него и бијеса појединих просвједника, због чега не могу сигурно извјештавати с просвједа.

У само два дана полиција је претукла новинара Бете, недолично и насилнички се понашала према новинарки Нова С, а у Новом Саду је полиција напала екипу РТС-а и сниматељу разбила камеру.

Осим што грубо поступа према новинарима, полиција није била у стању спријечити изгреде просвједника који су бацали лименке и боце на зграду Радиотелевизије Војводине услијед чега је једна особа озлијеђена.

Новинарке и новинари који се усуђују пропитивати и поштено радити свој посао постају мета напада не само полиције, него и власти која их покушава дискредитирати. Сви морају схватити да без слободног новинарства нема слободног друштва и демокрације.

С посебном забринутошћу пратимо догађаје у сусједној нам држави и још једном шаљемо поруку подршке и солидарности нашим колегицама и колегама из Србије у њихову захтјеву да им се омогући сигурно окружење за професионални рад и објективно извјештавање с просвједа.

 

За Синдикат новинара Хрватске:

Маја Север, предсједница 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси