Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Крагујевац усвојио Одлуку о покретању иницијативе за приватизацију РТВ Крагујевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

03. 01. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Крагујевац усвојио Одлуку о покретању иницијативе за приватизацију РТВ Крагујевац

Скупштина Града Крагујевца усвојила је на седници одржаној 27. децембра 2017. године предлог Одлуке о покретању иницијативе за приватизацију Привредног друштва Радио телевизија Крагујевац, објављено је на сајту овог Града.

Како се наводи, одлука Скупштине биће достављена Министарству привреде.

Радио-телевизија Крагујевац приватизована је 2015. године, када ју је купио бизнисмен Радоица Милосављевић.

Због непоштовања купопродајног уговора, приватизација је крајем јануара ове године раскинута, РТВ Крагујевац распродала је део опреме како би наплатила потраживања поверилаца и запослених који су је тужили, а дозволе за емитовање радио и телевизијског програма су јој одузете.

Након што је на иницијативу Министарства културе и ифнормисања измењена Уредба о преносу капитала запосленима без накнаде Скупштина Града Крагујевца 28. јуна ове године усвојила је одлуку о преузимању ове медијске куће у року од шест месеци, до нове приватизације.

Град се тада обавезао да запосленима исплати заостале плате, а заинтересованима за то држава је обезбедила социјални програм. Телевизија је поново почела да емитује програм крајем августа прошле године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси