Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Приватизација медија у Србији у бројкама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

12. 05. 2016.

Извор: УНС

Приватизација медија у Србији у бројкама

Приватизација медија званично је завршена 31. октобра 2015. године. Од 73 медија која је требало приватизовати, за 50 је био оглашен јавни позив за продају. Од тога је приватизовано 34 медија. У међувремену је приватизација РТВ Пруге из Лајковца поништена, па је продајом капитала приватизовано 33 медија. Угашено је 20 медија (рачунајући и Новинску агенцију Танјуг). Делатност су променила 2 медија – Радио Ћићевац и Радио Параћин, док је њих 16 добило могућност да се приватизује преносом капитала без накнаде.

 

Од ових 16 медија, 7 је већ добило Решења о преносу бесплатних удела - Реч радника из Алексинца, ЈП ТВ Смедерево, ЈП Радио Бујановац, ЈП Информативни центар Оџаци, Информативни центар Тутин, Информативно јавно предузеће Прешево и ЈП Штампа, радио и филм Бор.

Како УНС сазнаје у Министарству привреде, од преосталих 9 медија, за 4 (РТВ Ковачица, РТВ Трстеник, Радио Суботица и РТВ Бачка Паланка) је припремљено решење о преносу капитала без накнаде и чека се потписивање министра.

Посебан случај је РТВ Врање која води управни спор против Агеније за приватизацију и док се овај поступак не заврши Министарство привреде неће да изда решење о преносу целокупног капитала без накнаде новинарима и медијским радницима овог регионалног медија.

РТВ Пруги из Лајковца је поништена приватизација, па може бити приватизована на два начина - преносом капитала или новом продајом, док Радио Пожаревац коме је приватизација била неуспешна, нема услова за пренос капитала, али за овај медиј није покренута ликвидација.  

Коментари (1)

Остави коментар
пет

13.05.

2016.

Saša Todorović [нерегистровани] у 02:16

Već viđeno

Tuga...ali, nova nada se budi.

LINK: https://knjazpress.wordpress.com/2016/04/22/uskoro-festivalski-radio-knjazevac/

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси