Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

13. 01. 2016.

Извор: Бета

Гаси се Радио Пирот

Након 38 година постојања, Радио Пирот вечерас и званично престаје да емитује програм, а одлуку о судбини тог јавног предузећа и о коначној ликвидацији или пререгистрацији донеће локална самоуправа као оснивач, односно одборници Скупштине Општине Пирот на неком од наредних заседања, саопштио је тај медиј.

 

Како се наводи, Радио Пирот поднео је данас захтев Агенцији за привредне регистре (АПР) за брисање из регистра медија.

"На основу закључка који је донела Агенција за приватизацију, којим се обуставља поступак приватизације ЈП Радио Пирот, наша медијска кућа упутила је АПР-у у законском року захтев за брисање из регистра медија. Захваљујемо се свим нашим слушаоцима, грађанима општине Пирот и Пиротског округа на поверењу и успешном заједничком раду свих ових година", пише у саопштењу.

ЈП "Радио Пирот" није продат ни на последњој поновљеној аукцији одржаној почетком октобра 2015. године у Агенцији за приватизацију.

Иако је било заинтересованих купаца који су откупили документацију, на аукцији се нико није појавио због чега је проглашена неуспешном.

Радио Пирот је најстарији електронски медиј у Пиротском округу а почео је да ради 26. новембра 1978. године у оквиру ИЈП "Слобода".

Као самостално предузеће, ЈП "Радио Пирот" пословао је од 1. августа 2006. године и запошљавао шесторо радника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси