Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Кремењак: Испуњени услови за брисање Танјуга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

11. 01. 2016.

Извор: Н1

Кремењак: Испуњени услови за брисање Танјуга

Танјуг је требало да престане са радом 31. октобра 2015. године, изјавио је ФоНету експерт за медијско законодавство, адвокат Слободан Кремењак и објаснио да је, по одлуци Владе од 3. новембра прошле године, "одложен само тренутак подношења пријаве ради брисања из Регистра привредних субјеката Агенцији за привредне регистре (АПР)".

Та пријава треба да се поднесе после исплате зарада, отпремнина и других примања по основу рада и других обавеза, додао је Кремењак, указујући да је формулација из Одлуке Владе о "другим обавезама" доста неодређена и може различито да се тумачи.

Формално, Танјуг постоји као правно лице све док не буде брисан из Регистра, а није брисан "вероватно зато што они формулацију ’друге обавезе’ тумаче на неки други начин", прецизирао је Кремењак.

"Ја сам, такође, мишљења да је ангажовање по уговору одређеног броја извршилаца, омогућено искључиво за обављање послова у вези са престанком рада Танјуга, а не и за редовну продукцију", напоменуо је Кремењак.

Према његовим речима, Закон о поступку регистрације у АПР каже да је рок за подношење сваке пријаве, па и пријаве брисања, 15 дана, ако законом није одређено другачије.

Из овога произлази да Влада није могла одлуком да продужи рок на начин на који је то урадила, сматра Кремењак.

С обзиром на то да је Танјуг Одлуком Владе Србије престао да постоји 31. октобра прошле године, то је морало да се упише у Регистар у року од 15 дана, оценио је Кремењак.

Чак и да је Влада могла да одложи тренутак брисања, услови које је поставила за брисање су, по свему судећи, испуњени, па и по том основу Танјуг треба да се брише, закључио је Кремењак. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси