Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Потписан и последњи Уговор о продаји медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 12. 2015.

Извор: УНС

Потписан и последњи Уговор о продаји медија

Уговор између новог власника - конзорцијума запослених на челу са Маријом Божовић и Агенције за приватизацију потписан је и за Радио Медвеђу, последњег од 34 продата медија.

 

Тиме је завршена приватизација медија за које је била оглашена продаја, док се пренос капитала без накнаде на запослене и даље не спроводи због погрешног тумачења Закона о јавном информисању и медијима од стране Агенције за приватизацију.

Иако је приватизација медија завршена 31. октобра, до сада је само 34 од 73 медија добило нове власнике.

И даље, 22 медија чека да буду приватизовани преносом капитала запосленима без накнаде, 13 ће бити угашено, док ће четири медија променити делатност.

Подсећамо, продати су следећи медији: РТВ Инђија, Телевизија „Аполо“ из Новог Сада, ИПЦ Владичин Хан, ИПЦ Кула, Радио Шид, Радио Рашка, РТВ Стара Пазова, Недељне новине Бачка Паланка, недељник „Панчевац“ из Панчева, „Студио Б“ из Београда, ЈИП „БЦ Инфо“ Бела Црква, РТВ „Нови Пазар“, РТВ Панчево, Центар за информисање Нови Кнежевац, РТВ  Крагујевац, РТВ Брус, РТВ  Цариброд из Димитровграда, ТВ Пожега, ТВ Пирот, Радио Пожега, РТВ  Шабац, Глас Подриња, РТВ Пруга из Лајковца, ЈП Нови пут, Информативни центар Бачки Петровац, Радио Барајево, Ивањички радио, Нишка телевизија, ЈИП Бачка Топола, ЈП Шумадија из Аранђеловца, РТВ Крушевац, Телевизија Блаце, Радио Ваљево и Радио Медвеђа.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси