Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Истрага приватизације Политике компликована?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

03. 12. 2015.

Извор: Бета

Истрага приватизације Политике компликована?

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је истрага у вези са дневним листом "Политика" веома компликована, али да ће полиција испитати све особе које се доводе у везу са приватизацијом тог листа и "Новости" на криминални начин.

 

"Радило се очигледно о спрези тајкуна, политичара и неких кругова моћи који су преко тих новина остваривали своје политичке притиске. Пошто је то осујећено, схватам да су многи љути због тога. Кад дођемо до краја истраге, многе ствари ће бити јасније", рекао је Стефановић у интервјуу за "Недељник".

Цео случај покренуо је бизнисмен Мирослав Богићевић који тврди да га је власник "Курира" Александар Родић рекетирао како би преузео две новинске куће.

Говорећи о медијском рату које воде лист "Курир" и "Информер" и оптужбама на рачун премијера Александра Вучића, Стефановић је казао да се варају сви који мисле да ће тај случај трајати три дана и да ће проћи без епилога.

"Могућа су само два исхода: или је тачно да је Александар Вучић био у тој кафани и нудио неки новац неком човеку због чега ће отићи и премијер и Влада; или ће неко ко је то пласирао морати за то да одговара", рекао је Стефановић.

Он је истакао и да медији немају право да износе лажи, као и да се премијер тестирао на полиграфу "зарад свих оних који стоје уз њега не само у странци, већ и у влади, на путу неке боље и другачије Србије".

Говорећи о снази опозиције, министар унутрашњих послова је рекао да опозиција у Србији има ману што је народ неће.

"Чињеница јесте да се наша нејака опозиција преселила у невладин сектор, схвативши да ће тешко победити Александра Вучића на изборима. На свим изборима претили су да ће глатко победити Српску напредну странку а онда би се догодио њихов дебакл. Имају, дакле, само једну ману неће их народ. А када су то схватили применили су другу тактику", рекао је Стефановић.

Упитан кога третира као најозбиљнију опозицију, Стефановић је рекао да је њему понекад необично што "највећу опозицију глуме једна шминкерка и једна глумица, као и понеки пропали скрибоман", али да је то легитимно право.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

03.12.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:29

dr.

ako je ova dijagnoza doktorova tacna onda tesko nama. doktor nesa daje i dijagnozu i operise tako da ce se ubrzo videti epilog, ko prezivi pricati ce.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси