Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Последњи рођендан Радио Пирота
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

27. 11. 2015.

Извор: Бета

Последњи рођендан Радио Пирота

Радио Пирот обележио је данас последњи рођендан, јер ће због неуспешне приватизације престати да емитује програм након 38 година, саопштио је тај медиј.

Радио Пирот је најстарији електронски медиј у Пиротском округу, а у њему ради шест радника. 

У саставу ИЈП "Слобода" почео је да ради 26. новембра 1978. године. Одлуком Скупштине општине Пирот од 22. фебруара 2006. године из ИЈП "Слобода" издваја се и формира као самостално предузеће ЈП "Радио Пирот" и ради од 1. августа 2006. године. 

"Радио Пирот као медиј више од три деценије успостављао је критеријуме рада и квалитета програма у медијском окружењу овог дела Србије. Традиција, квалитет, ефикасност и поверење слушалаца, основе су на којима је Радио Пирот изградио свој имиџ", наведено је у саопштењу запослених.

Радио Пирот ни на последњој поновљеној аукцији 5. октобра није продат, а иако је било заинтересованих купаца који су откупили документацију, на аукцији се нико није појавио, због чега је она проглашена неуспешном. "Кад је реч о локалној самоуправи (која је оснивач радија), она има две могућности или ликвидација Радија или пререгистрација. Оно што је сигурно јесте да ће Радио Пирот по закону о медијима престати са емитовањем програма и да ће бити избрисан из регистра медија у Србији. Оснивачу смо презентовали тренутно стање, али немамо информацију какве ће бити одлуке", рекао је недавно Бети главни и одговорни уредник Радио Пирота Слободан Пејчић.

Председник општине Пирот Владан Васић казао је недавно Бети да општина мора да поштује закон по коме држава треба да изађе из власништва медија.

"Локална самоуправа је била оснивач ИЈП 'Слобода' које је имало три медија лист Слобода, Телевизија Пирот и Радио Пирот. Два медија су приватизована. Заговарао сам и приватизацију Радио Пирота, али чини ми се да сам наилазио на неразумевање и отпор радника. Њима се чинило да је боље да остану што је могуће дуже на државним, односно општинским јаслама. На крају је дошао закон који каже да сви медији морају да се приватизују. Пошто није било купаца ми једноставно морамо да угасимо Радио Пирот", казао је Васић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси