Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

26. 11. 2015.

Аутор: Слободан Ћирић Извор: "Напред" Ваљево

Јавно информативно предузеће „Радио Ваљево” би у петак и званично требало да добије нове власнике

Уговор стигао на ред

Потписивање уговора о продаји капитала Јавног информативног предузећа „Радио Ваљево” заказано је за сутра (петак) у просторијама Агенције за приватизацију, потврдили су „Напреду” представници менаџмента будуће фирме чија већинска власница би сутра и званично требало да постане Београђанка Дорис Аћимовић. Они нису били спремни да износе детаље уговора, јер је то изричитим одредбама тог правног акта забрањено.

 

Одговарајући на питање „Напреда” о будућим плановима, менаџмент који чине Марко Аћимовић, Зоран Мајдак, Горан Пејковић и Дејан Савић, наводи да Радио Ваљево тражи нови простор који ће бити адекватан за емитовање програма и у који би требало сместити два студија, продукцију, рачуноводство, деск са новинарима, као и део простора за менаџмент.

Разлог потенцијалне селидбе је, истичу, лоше стање просторија у којима је радио тренутно смештен, пошто последњи спрат прокишњава, зидови су трошни, простор је тешко загрејати због величине хола и ходника. Радио Ваљево ће бити смештен у строгом центру града у новим, модерним и луксузније опремљеним просторијама површине око 150 квадрата, садашњи директор Предраг Обућина већ обилази потенцијалне просторе и један од њих је већ у оптицају, поручује менаџмент.

И потврђује информацију коју је „Напред” већ објавио да су у току озбиљни преговори да Вујић телевизија пређе у стопостотно власништво Радио Ваљева. План је да се обједини деск за ове две медијске куће, као и да се све то обједини са већ постојећим радио и ТВ студијом који менаџмент поседује у Београду, па би Радио Ваљево и ВТВ добили предност која би се огледала у београдском дописништву.

Предраг Обућина ће остати на месту директора Радио Ваљева, а биће и директор ВТВ-а чим се заврше преговори о куповини, поручује менаџмент, уз напомену да у склопу њихове компаније послује и београдски Радио 24, некадашњи Радио Барајево.

Током следеће недеље следи израда нове систематизације радних места у Радио Ваљеву и формирање посебне канцеларије маркетинг менаџера за подручје Колубарског округа, најављују представници новог власника.

„Радио Ваљево ће остати лидер у сваком сегменту свог рада, као највећи медијски бренд који ће и даље бити у служби грађана. Одређени новинари су желели да се Радио Ваљево угаси како би приходе које остварује овај медиј поделили међу њима, међутим оно што конкурентске куће очекује јесте немилосрдна конкуренција и озбиљан рад менаџмента наше компаније”, поручују заступници новог власника, најављујући брз почетак освајања нових тржишта и пријатна изненађења за слушаоце.

Увелико се ради на новој форми радија која ће бити модернија, динамичнија и сажета, а све у служби слушалаца, закључује менаxмент.

Најбоље жеље

Нетачне информације које се ових дана појављују у јавности поводом селидбе Радио Ваљева, ново руководство види као производ новинара који не желе добро ни себи, а још мање Радио Ваљеву, па произвољно доносе закључке.

„Међутим, јавност би требало да буде упозната са истином, ново руководство жели најбоље колегама у Радио Ваљеву, па тако и простор у којем ће боравити”, поручују Аћимовић, Мајдак, Пејковић и Савић.

Кривична пријава

Будућа власница Радио Ваљева Дорис Аћимовић је преко свог пуномоћника београдског адвоката Уроша Андрејића јуче поднела кривичну пријаву против Оливере Аранђеловић, руководиоца пројекта у Центру за приватизацију при Агенцији за приватизацију и Александра Милуновића, руководиоца групе у Министарству привреде, због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву.

Пријава их сумњичи да су као чланови комисије за спровођење поступка ради продаје капитала ЈИП „Радио Ваљево” намерно погрешно тумачили прописе како би омогућили учешће у овом поступку и Радоици Милосављевићу из Крушевца, који, сматра подносилац пријаве, према Закону о приватизацији, није могао бити купац капитала ваљевске медијске куће јер је осуђиван за дела за која је запрећена казна затвора од пет година или тежа казна. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси