Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Новинари Танјуга: Чудни критеријуми директорке о отказима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

18. 11. 2015.

Извор: Н1

Новинари Танјуга: Чудни критеријуми директорке о отказима

Танјуг наводи да је одлуком Владе Србије, која је оснивач и власник Танјуга, о престанку рада јавног предузећа одлучен и радно-правни статус запослених, којима ће бити исплаћене отпремнине. "Танјуг је престао са радом 31. октобра 2015. године, у складу са чланом 146. став 1 Закона о јавном информисању и медијима... У складу с тим, ниједном запосленом отказ није дао директор Танјуга, јер су сви остали без посла престанком рада агенције, о чему је одлуку донео оснивач", пише у саопштењу Танјуга.

Агенција додаје да ће у складу с престанком рада Танјуга запосленима бити исплаћене отпремнине, за које су, како је саопштено из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, средства опредељена.

"Сви поступци који су у току заснивају се на поменутој Одлуци Владе, која је објављена 5. новембра у Службеном гласнику РС, и одговарајућим законским прописима", саопштио је Танјуг.

Новинари Танјуга, који су, како кажу, у понедељак увече добили усмене отказе, окупили су се испред зграде агенције како би указали на, према њиховим речима, чудне критеријуме директорке Бранке Ђукић по којима су неки отпуштени, а неки остали да раде у угашеном Танјугу.

Вучић: Надам се да ће бити решења

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да се нада да ће бити решења за Танјуг.

"Ја се надам и верујем да ће на један или други начин компанија успешšних људи, јер ја мислим да су људи највећи ресурс, а не имена и не форма, као šто Срби обично мисле, ја мислим да је то најважније и да ће бити решења", рекао је премијер.

Вучић је рекао да не зна тачно како то све иде сада, да је раније већ разговарано о отпремнинама и да су они који иду добили или да ће добити отпремнине. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси