Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Дневник АД: Опречне информације министра Сертића и Агенције за приватизацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

18. 11. 2015.

Извор: УНС

Дневник АД: Опречне информације министра Сертића и Агенције за приватизацију

Поводом јучерашње изјаве министра Жељка Сертића да “пошто није било заинтересованих за куповину, Дневнику АД следи стечај и продаја имовине уколико неко буде заинтересован”, Удружење новинара Србије (УНС) обратило се директору ове медијске куће Светозару Карановићу. Он нам је рекао да ће се Дневник АД приватизовати преносом капитала без накнаде на запослене.

 

“Пре извесног времена је поднет предлог једног повериоца за покретање стечаја Дневника АД. Било је заказано рочиште на којем ће се расправљати о овом предлогу за 1. октобар, али је због одржавања трећег круга приватизације, расправа одложена за 17. новембар. На јачерашњем рочишту, суд је одбацио предлог повериоца за покретање стечаја наше медијске куће. Данас смо добили Решење од Агенције за приватизацију о обустави процеса приватизације и покретању поступка преноса капитала без накнаде на запослене”, изјавио је за УНС Светозар Карановић.

Карановић је додао да постоји одређен број садашњих и бивших запослених који имају право на бесплатне акције, тако да ће Дневник АД бити приватизован преносом капитала без накнаде на те запослене.

Подсећамо, Дневник АД је једини медиј за који је био организован трећи круг приватизације који је проглашен неуспешним, као и претходна два јер није било заинтересованих за куповину ове медијске куће.

Процењена вредност капитала била је 7,4 милиона евра, чиме је био најскупљи медиј у приватизацији.

„Дневник“ постоји од 1942. године, а од 2002. године је акционарско друштво у власништву аутономне покрајине Војводине која је већински власник и Републике Србије.

Новинска и издавачка делатност „Холдинга“ концентрисана је у два предузећа (ћерке фирме): „Новине и часописи“ и „ Пољопривредник“.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

19.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 10:32

cinjenice

Svetozar Karanovic je penzioner, koji je iz penzije radio kao direktor marketinga u Dnevnik Vojvodina Presu, cerki firmi Dnevnika AD (sa manjinskim ulogom), a onda su ga gradonacelnik NS Milos Vucevic i satelitski Trecesrbijanci postavili za direktora Dnevnika AD, kada su preoteli upravljacka prava od Pajtica. Takodje, u statusu direktora - penzionera, a na predlog Dusana Vlaovica, direktora Dnevnik Vojvodina Presa, u cerka firmi u kojoj novinarima kasni plata 4 meseca. I sad je taj Karanovic, koga je uzgred od svoje bede placala cerka firma, relevantan sagovornik UNS-u za privatizaciju Dnevnika AD. Pa ta ekipa je privatizovala najvecu novinarsku kucu u Vojvodini odavno, radi sta hoce. Proverite da li je ovo istina, pa ukoliko drzite do novinarske etike pozovite kolege da izvestavaju. Sa proverom cinjenica mozete da pocnete i od sekretara UNS-a Brajovica, podosta od toga zna.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси