Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Гашење Радио Лесковца коштаће локалну самоуправу 9 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 11. 2015.

Аутор: Данило Коцић Извор: УНС

Гашење Радио Лесковца коштаће локалну самоуправу 9 милиона динара

Радио Лесковац није приватизован и практично је престао са радом, јер запослени у тој најстаријој радио станици јужно од Ниша нису имали право на бесплатне акције.

 

„Гашење Радио Лесковца коштаће локалну самоуправу 9 милиона динара“, каже градоначелник Лесковца Горан Цветановић, а преноси ТВ Лесковац, која је приватизована пре неколико година.

Иако се још увек разматра више решења за проблем овог јавног предузећа, он није оптимиста у погледу судбине преосталих десетак запослених у овој фирми који ће највероватније остати без посла.

“До суботе смо чекали објашњење од Министарства, али од тога није било ништа. Разматрамо неколико опција али ниједна од њих није добра за десетак радника колико их је остало у фирми. Њих је, наиме, немогуће распоредити у другим јавним предузећима јер као што сте и чули раскинили смо уговоре о раду на одређено време са одређеним бројем радника у Туристичкој организацији и Спортско рекреационом центру “Дубочица“ са намером да ускоро сва јавна предузећа у граду позитвно послују“, рекао је градоначелник.

Иако се нагађало да ће програм Радио Лесковца бити угашен током лета то се није догодило. Процес приватизације радија је прекинут одлуком Агенције за приватизацију да овај медиј не стави на списак за продају јер су дуговања вишеструко надмашила вредност његовог капитала.

У радију је било запослено 30 новинара, техничара и службеника. Њих 19 отишло је са отпремнинама за које је Министарство за рад издвојило 6.100.000 динара. У међувремену се за пензију пријавио један новинар, али њих десеторо још чека разрешење своје судбине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси