Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  ЕАНА: Влада да размотри одлуку о престанку рада Танјуга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 11. 2015.

Извор: Танјуг

ЕАНА: Влада да размотри одлуку о престанку рада Танјуга

Европска асоцијација новинских агенција (ЕАНА) изразила је данас оштар протест и изненађење због одлуке Владе Србије да прекине рад новинске агенције Танјуг и позвала српску владу да поново размотри ту одлуку.

"Овим писмом Борд директора ЕАНА снажно препоручује српској влади да поново размотри своју одлуку да прекине рад Танјуга", наводи се у писму упућеном Влади Србије.

Борд директора ЕАНА-е сматра да је од круцијалне важности да влада сад изнесе разлоге и аргументе за своју одлуку која се тиче Танјуга.

ЕАНА је подсетила да је раније, 12. октобра, у саопштењу у детаље објаснила зашто је од највеће важности да се сачува Танјуг и његова улога у пружању непристрасних вести медијима у Србији и иностранству.

"Подржавамо владине планове за приватизацију и потребу да се смање трошкови, али сматрамо да је одлука да Танјуг престане да ради ''кратковида'', и у супротности са потребом демократског друштва да обезбеди медије на које грађани могу да се ослоне и да остану информисани", наводи се у писму.

Борд директора ЕАНА је на распослагању, наводи се у писму, а чланови те организације могу да посете Београд у било које време, како би се дискутовало о значају постојања непристрасних медија, али и Танјуга.У саставу ЕАНА су агенције различите власничке структуре, и приватне и јавне, између осталих француски АФП, немачки ДПА, руски Тас, италијанска АНСА, АПА из Аустрије, ЕФЕ из Шпаније и друге.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси