Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Петровић: Вучић дискриминише остале медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

06. 11. 2015.

Извор: Бета, РТВ

Петровић: Вучић дискриминише остале медије

Бивши главни уредник новосадског листа Дневник Петар Петровић изјавио је данас да председник Владе Србије Александар Вучић својим изјавама да је могуће да се пронађе неко решење за Новинску агенцију Танјуг дискриминише остале медије који су у процесу приватизације остали без власника.

"Ја то не разумем, он је потписао те законе, а сада их напада и тако крши законе које је његова влада усвојила", рекао је Петровић за агенцију Бета. 

Он је оценио да ће се око новосадског Дневника "тек отворити различите афере".

"Ничему добром се не надам, тим пре што Дневник постаје све гори и гори, гори чак и од деведесетих година", казао је Петровић.

Агенција за приватизацију прогласила је 28. октобра неуспешним и трећи покушај продаје Дневник а.д. тако да та новосадска медијска кућа треба да буде приватизована преносом капитла без накнаде бившим и садашњим запосленима.

Дневник је једини медиј у процесу приватизације за који је објављен јавни позив за трећи круг продаје.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да ће дати све од себе и покушати да помогне да људи из новинске агенције Танјуг наставе да раде свој посао, али да не може да се крши закон који је предвидео да држава изађе из медија.

"Макар држава са својим објектом и опремом коју има унутра, да неком приватнику олакшамо, да нађемо начин, да нађемо модус због 'бренд нејма' и због људи који тамо раде. Сит сам политичких придика и тог најгорег лицемерја", навео је он.

Одлуком Владе, Танјуг је престао да ради 31. октобра, након неуспешне приватизације. Законом о информисању предвидјено је да држава изадје из власништва у медијима, а приватизација Танјуга није успела јер није било заинтересованих у два покушаја продаје.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси