Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Вучић због Танјуга крши законе и доводи у питање реформе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

06. 11. 2015.

Извор: Бета

Вучић због Танјуга крши законе и доводи у питање реформе

Председник Извршног одбора Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Недим Сејдиновић оптужио је данас председника Владе Србије Александра Вучића да изјавама да постоји могућност да се пронађе решење за опстанак Новинске агенције Танјуг крши законе и доводи у питање целокупну медијску реформу.

 

"Премијер Србије изјавом да постоји могућност да се пронађе решење за Танјуг директно нарушава медијске законе ове земље. Поставља се питање да ли ће, ако дође до кршења закона, бити срушена целокупна медијска реформа на коју је Србија била толико поносна и добијала позитивне оцене из света", рекао је Сејдиновић за агенцију Бета.

Он је оценио да Вучић на тај начин дискриминише друге медије који у процесу приватизације такође нису добили новог власника.

Сејдиновић је рекао да му је жао што су новинари Танјуга остали без посла, али је додао да свој бес треба да усмере према менаџменту те медијске куће, који је опструирао медијске реформе покушавајући да се директно договори са властима.

"Тиме су пропустили прилику да нађу озбиљног партнера", казао је Сејдиновић и додао да му је жао што запосленима у Танјугу није остављена могућност да бесплатно добију акције, "иако су се они негативно изјашњавали о тој могућности".

Коментари (1)

Остави коментар
пет

06.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 23:01

Zakon kao promašaj

Sačuvati nacionalnu agenciju u pet do dvanaest- dobra odluka. Sve više se pokazuje da je set medijskih zakona još jedna nametnuta obaveza od strane Brisela, o kojoj je odlučivala i kreirala je povlašćena manjina, servilna prema zapadnom "velikom bratu", koji , kao u svakom rijalitiju, dobro nagradjuje svoje aktere, učesnike i promotere.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси