Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Мирковић: Бета и Фонет су довољни за тржиште Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

04. 11. 2015.

Извор: Танјуг, Блиц; фото: Танјуг

Мирковић: Бета и Фонет су довољни за тржиште Србије

Државни секретар у Министарству културе и инфомисања Саша Мирковић одбацио је данас као нетачне наводе да ће после гашења националне новинске агенције Танјуг почети да ради нова агенција при Влади Србије, истакавши да су приватне агенције Бета и Фонет довољне за тржиште Србије.

После одлуке Владе Србије о гашењу Танјуга, основаног пре 72 године, Мирковић је за Б92 рекао да ће запосленима бити исплаћене отпремнине.

Мирковић је рекао да је Законом о јавном информисању и медијима дефинисано да држава излази из власништва у медијима, а поводом тврдњи о оснивању нове агенције при Влади Србије каже да би се тако нешто догодило, морала би да уследи измена закона, што није планирано.

Влада Србије донела је Одлуку о правним последицама престанка ЈП Новинска агенција Танјуг, имајући у виду да члан 146. Закона о јавном информисању и медијима предвиђа да Закон о Јавном предузећу новинска агенција Танјуг престаје да важи датумом потписивања купопродајног уговора, односно најкасније 31. октобра 2015. године, каже Мирковић.

За приватизацију Танјуга, на два расписана позива, није било заинтересованих купаца, а запосленима нису понуђене ни акције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси