Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Мађарски покрет: Суботички мађарски радио је пиратски
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

04. 11. 2015.

Извор: Бета, Блиц

Мађарски покрет: Суботички мађарски радио је пиратски

Организација Мађарски покрет (МП) саопштила је да је Фондација “Панониа” у Суботици покренула “пиратски радио” под називом Суботички мађарски радио, те да немају потребну дозволу за емитовање новог радијског програма.

 

Привремено извршно тело организације Мађарски покрет нагласило да је због тога програм који се емитује на 89,6 MHz од 1. новембра “противзаконит и илегалан”, пренео је портал Војводина данас (vajma.info).

Мађарски покрет додао је да је покретање Суботичког мађарског радија у супротности и са одлуком Управног одбора Фондације “Панониа”, јер је тај одбор на седници одржаној 28. октобра, одбио предлог директора о покретању програма.

Како су навели из Покрета, покретање Суботичког мађарског радија је у супротности и са унутрашњим правним актима поменуте Фондације, јер по њима Фондација управља радом два медија, и то ТВ Панон и Радио Панон.

“О оснивању новог медија оснивачи Фондације нису донели правну одлуку, па стога у правном смислу Суботички мађарски радио не постоји”, апеловали су из Мађарског покрета.

Додаје се да је директор РТВ Панон угрозио законитост рада која је красила РТВ Панон у протеклих десет година, и затражио сазивање седнице УО, Надзорног одбора и оснивачке скупштине Фондације “Панониа”.

Мађарски покрет је невладина организација коју су основали бивши председник Националног савета Мађара Тамаш Корхец и недавно смењени потпредседник Савеза војвођанских Мађара Ласло Варга.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

04.11.

2015.

Neša... [нерегистровани] у 15:44

Eh...

Gde su sada NUNS, ANEM, RATEL, REM (RRA), MUP, Osnovni sud, Specijalni sud za visokotehnološki kriminal...

Da navedem još "piratskih" radija? Najveći pirat bio je B92 koji je posle dodele frekvencija za emitovanje koristio preko DVADESET predajnika BEZ dozvole. Veoma "demokratski" i nimalo dvostrukoaršinski. Inače izraz "piratski radio" ne definiše nijedan propis Republike Srbije ali zato ga olako koriste laici čime potvrđuju svoju "stručnost iznad politike".

Medijski sektor u Srbiji je UNIŠTEN po nalogu spolja uz izvršenje iznutra.

Na ovo "piratisanje" NIKO neće reagovati jer bi politički i geostrateško-interesno to bilo nepodobno.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси