Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Без одлука о Радио Суботици и Мађар соу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

29. 10. 2015.

Извор: Бета, РТВ

Без одлука о Радио Суботици и Мађар соу

Одбор за информисање Националног савета Мађара није расправљао о могућем гашењу вишејезичног Радија Суботице, као ни о сменама у дневном листу Мађар со (Магyар Сзо), јер није имао кворум, јавља данас портал Војводина данас (www.vajma.info).

Председник тог одбора Ерне Немет оценио је да су разлози за недостатак кворума политичке природе и да се у војвођанским мађарским медијима "дешавају скандалозне ствари".
Он је објаснио да је на седници Одбора за информисање јуче требало да се расправља о петицији редакције на мађарском језику Радио Суботице, која захтева да се пронађе модалитет да тај радио опстане, а не да се та редакција утопи у Радиотелевизију Панон (Pannon).
Додао је да је на дневном реду требало да буде и тачка о дешавањима у листу Мађар со, након смене појединих уредника.
"Информисање моментално није објективно. Има проблема у Мађар соу, у РТВ Панон, део радија се гаси. Сигуран сам да неодржавање седнице има политичку позадину, али ћу је у најкраћем могућем року опет сазвати", поручио је Немет.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси