Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Неуспешан и трећи круг за Дневник Ад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

28. 10. 2015.

Извор: УНС

Неуспешан и трећи круг за Дневник Ад

Агенција је данас прогласила по трећи пут неуспешну приватизацију Дневника Ад из Новог Сада, тако да ће се ова медијска кућа приватизовати преносом капитала без накнаде на запослене. Подсећамо да је Дневник АД једини медиј у досадашњем процесу приватизације за који је објављен Јавни позив за трећи круг по почетној цени од 2.465.670,87 евра, што је трећина првобитне цене која је износила 7, 4 милиона евра.

 

„Сада чекамо да нам Агенција за приватизацију достави решење како бисмо објавили Јавни позив за упис акција. Постоји одређен број бивших и садашњих запослених који имају право на акције па  Дневник АД иде у њихове руке“, изјавио је за УНС директор Светозар Карановић.

Како је УНС незванично сазнао, била је откупљена приватизациона документација од потенцијалног купца, али је ипак одустао од куповине ове медијске куће.

„Дневник“ постоји од 1942. године, а од 2002. године је акционарско друштво у власништву аутономне покрајине Војводине која је већински власник и Републике Србије. Новинска и издавачка делатност „Холдинга“ концентрисана је у два предузећа: „Новине и часописи“ и „ Пољопривредник“.

До сада је нове власнике добило 35 од 50 медија за које је Агенција за приватизацију расписала Јавне позиве, а за 23 медија није ни оглашен поступак приватизације.

Они ће се приватизовати преносом капитала без накнаде на запослене или ће бити угашени.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

29.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 09:15

Akcije Dnevnika

Da li će radnici imati ikakvu korist od tih akcija?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси