Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радоица Милосављевић не одустаје од куповине РТВ Трстеник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

02. 10. 2015.

Извор: УНС

Радоица Милосављевић не одустаје од куповине РТВ Трстеник

У Агенцији за приватизацију отворене су три понуде за куповину РТВ Трстеник, међу којима је и понуда Радоице Милосављевића. Радио Пожегу је купила Драгана Петровић из Пожеге, док је приватизација Радио Петровца из Петровца на Млави била неуспешна.

 

За РТВ Трстеник ће се поново надметати Радоица Милосављевић, конзорцијум запослених и групе грађана на челу са запосленим Александром Ђалићем, док је трећи конкурент је привредник из Трстеника.

Почетна цена ове радио-телевизије износи 21.741,71 евра, односно 75 одсто процењене вредности капитала.

Подсећамо, конзорцијум физичких лица чији је овлашћени представник био Владимир Стевановић је 6. августа на Јавном надметању за Радио телевизију Трстеник  излицитирао највишу цену од 177.000 евра која је била шестоструко већа од почетне, а 12. августа је одустао од понуде.

Други круг приватизације за Радио Петровац који послује у оквиру Јавног радио-дифузног и ТВ предузећа „Петровац на Млави“ је проглашен неуспешним јер се није јавио ниједан заинтересовани купац чак ни по цени од 1.700 евра.

Радио Пожега је данас добио новог (условног) власника - Драгану Петровић из Пожеге која је супруга директора тог радија Саше Петровића. Она је била једини заинтересовани купац са понуђеном ценом од 7.102,00 евра.

Рок за приватизацију медија је 31. октобар.

Нове власнике је до сада добило 26 од 50 медија за које је Агенција за приватизацију расписала Јавне позиве.

Капитал медија који до краја октобра не буде приватизован, припашће запосленима без накнаде или ће ти медији бити угашени.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси