Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радио Бачка опет без купца, приватизација РТВ Шабац и Радио Пожеге одложена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

01. 10. 2015.

Извор: УНС

Радио Бачка опет без купца, приватизација РТВ Шабац и Радио Пожеге одложена

У другом кругу приватизације за Радио Бачку из Бача није стигла ниједна понуда, док РТВ Шабац и Радио Пожега имају по једног заинтересованог купца са непотпуном документацијом, па им је Агенција дала рок од неколико дана за допуну.

 

Радио Бачка из Бача ни по почетној цени од 6.631 евра није добила новог власника и, уколико не буде организован трећи круг приватизације, капитал овог медија ће бити пренет запосленима без накнаде.

„Имамо деветоро запослених и сви су се пријавили за отпремнину, а још увек не знамо да ли неко од бивших и садашњих запослених има право на бесплатне акције јер смо чекали да видимо хоће ли бити заинтересованих за куповину нашег медија у другом кругу“, рекао је за УНС директор „Радио Бачка“ из Бача Миленко Вранешевић.

РТВ Шабац је после Дневника АД из Новог Сада најскупљи медиј у другом кругу приватизације са почетном ценом од 446.001, 82 евра.

Радио Пожега ће такође сачекати неколико дана на новог власника док потенцијални купац не допуни своју документацију. Како УНС незванично сазнаје, као једини понуђач са ценом од око 7.000 евра за овај радио јавила се Драгана Петровић, супруга актуелног директора Саше Петровића. УНС је покушао да ступи у контакт са Сашом Петровићем како би нам потврдио или демантовао ову информацију, али нам није одговарао на позиве.

Подсећамо, рок за приватизацију медија је 31. октобар.

Нове власнике је до сада добило 25 од 50 медија за које је Агенција за приватизацију расписала Јавне позиве.

Капитал медија који до тада не буду приватизовани, припашће запосленима без накнаде или ће бити угашени.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси