Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Одложена приватизација Нишке телевизије и Радио Ваљева
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

28. 09. 2015.

Извор: УНС

Одложена приватизација Нишке телевизије и Радио Ваљева

У Агенцији за приватизацију данас су одржана јавна надметања за Нишку телевизију и Радио Ваљево, а због допуне документације, куповина ових медија се одлаже за неколико дана.

Како УНС сазнаје, за Нишку телевизију су заитересована два купца: конзорцијум Слађане Остојић (заменила је Драгана Милошевића који се појавио у првом кругу) и „Народних новина“, као и предузетник Александар Живадиновић.

Почетна цена Нишке телевизије износи 51% процењене вредности капитала, односно 38.267,34 евра.

На Нишкој телевизији је од 80 запослених остало да ради само шесторо који реализују 30% досадашњег програма.

За куповину Радио Ваљева су на данашњем јавном надметању биле две понуде, од којих је једна Радоице Милосављевића. Милосављевићу би, уколико постане власник Радио Ваљева, ово био девети купљени медиј.

Радио Ваљево има 11 запослених, од којих се четворо пријавило за отпремнине које Министарство рада још није одобрило.

Почетна цена овог медија је 1.113 евра, односно 33% процењене вредности капитала тог радија у власништву Града Ваљева.

 

Коментари (1)

Остави коментар
уто

29.09.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 08:22

Gradska bruka

Grad Niš, tačnije njegovi čelnici, pustili su niz mutnu vodu privatizacije Nišku televiziju NTV čiji su bili osnivači i za koju su u vreme izbora listom govorili da je potrebna građanima Niša kao regionalni javni servis.Prethodno, lako su dozvolili da se ugasi Radio Niš, jedna od najstarijih radion stanica u Srbiji.Niš i po stanju privrede i svemu drugom postaje jedno veliko "Niš-ta" i pitanje je još samo ko će zadnji da ugasi svetlo.Inače, o gradu i njegovim interesima ćute i niški poslanici u parlamentu bojeći se da se ne zamere svojim glavešinama u stranačkim vrhovima, a i nije im loše uz poslaničku platu, što se vidi i po džipovima koje voze i imovini kojom raspolažu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси