Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Коперникус купио ЈИП „Нови пут“ из Јагодине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

23. 09. 2015.

Извор: УНС

Коперникус купио ЈИП „Нови пут“ из Јагодине

На отварању понуда одржаном данас у Агенцији за приватизацију „Kopernikus Cable Network" је као једини понуђач постао власник још три медија који су у власништву ЈИП "Нови пут": недељника "Нови пут", Радио Јагодине и Телевизије Јагодина. Почетна цена у другом кругу приватизације била је 46.256 евра, а купљен је за само четири евра више.

На питање УНС-а да ли је задовољан са новим власником, директор ЈИП „Нови пут“ Љубиша Вујић одговорио је да се противи приватизацији медија и незадовољан је како се она одвија јер сматра да ће уназадити српско новинарство.

“Kopernikus Cable Network" је у првом кругу приватизације купио два медија – Радио Рашку и Радио Шид који је најскупље продат медиј у досадашњој приватизацији, са излицитираном ценом од 531.000 евра.

Иначе, овај кабловски провајдер је после Радоице Милосављевића за сада купац највећег броја медија.

Недељник "Нови пут" ове године обележава седму деценију постојања, Радио-Јагодина је основана 1962. године са регионалном фреквенцијом, а Телевизија Јагодина постоји од 2000. године.

Подсећамо, у ЈИП "Нови пут" од 72 само један запослени није узео отпремнину, а од новог власника зависи да ли ће их поново ангажовати.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси