Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

15. 09. 2015.

Аутор: Ј. Б. К. Извор: Данас

Држава се повлачи из медија

Министар културе и информисања Иван Тасовац се боравећи у Неготину у разговору са новинарима дотакао и теме приватизације медија односно преноса капитала без накнаде запосленима у медијским кућама који су се определили за овакав модел приватизације.

 

Повод је био покушај надлежне агенције да суспендује одредбе Закона о јавном информисању у случају РТВ Врање, где је уз тумачење Закона о приватизацији, трећина удела припала запосленима који су имали право на бесплатне акције, а две трећине је приписано акцијском фонду практично држави, што је изазвало реакције новинарских удружења. 

"Став министарства је ту заправо јасан, чак и пре него што су реаговала новинарска удружења, а то је да се Закон о јавном информисању и медијима мора стриктно поштовати и биће поштован. Напоменућу да ми заправо завршавамо нешто што је требало да буде завршено још 2007. године када је у једном тренутку дошло до опструкције и повлачења и није завршено тада најављено потпуно повлачење државе из власничке структуре медија. Медијски закони које смо донели у потпуности су усклађени са европском регулативом и они ће бити поштовани. У овом тренутку могу да уверим комплетну медијску јавност и све новинаре да процес медијских реформи неће бити не заустављен, него неће бити ни успорен", изјавио је новинарима министар Тасовац.

До 31. октобра ће, према речима српског министра културе и информисања, бити окончан процес приватизације медија у Србији и завршено повлачење државе из власничке структуре медија у складу са одредбама медијских закона.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси