Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Купце чекају у Бачкој Тополи и Оџацима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

11. 09. 2015.

Аутор: М.Мр. Извор: Дневник

Приватизација локалних медија у Војводини

Купце чекају у Бачкој Тополи и Оџацима

Агенција за приватизацију је 7.септембра објавила јавни позив за продају Јавног информативног предузећа "Бачка Топола" у Бачкој Тополи и Јавног предузећа за информисање "Информативни центар Оџаци" у Оџацима.

 

У обе локалне информативне куће општине Бачка Топола и Оџаци су стопостотни власници капитала. 

Први покушај продаје ЈИП "Бачка Топола" 21 .августа ове године је проглашен неуспешним, јер у поступку Јавног прикупљања понуда за јавно надметање Агенцији за приватизацију није пристигла ниједна пријава. 

Према управо расписаном Јавном позиву за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје бачкотополске информативне куће, на основу извештаја овлашћеног проценитеља, укупна процењена вредност капитала са истеком прошле године износи 47.219,16 евра, а почетна продајна цена износи 66 посто процењене вредности или 31.164,65 евра. 

У оквиру ЈИП „Бачка Топола" функционишу радио станица „Радио регије" и ТВ програм „Ekspres channel" који се емитује путем дистрибутивне мреже бачкотополског „SATTRAKT"-a.

Програм се у Бачкој Тополи емитује на четири језика.

Свакодневно је на таласима радија и малим екранима двојезични програм на српском и мађарском, а једном недељно на русинском и словачком. 

Од стране Комисије за спровођење поступка неуспешним је 25.августа ове године проглашен и поступак за продају Јавног предузећа за информисање "Информативни центар Оџаци" јер није било достављених понуда, па је уследила објава новог јавног позива заинтересованима за приватизацију.

Иначе, за "Информативни центар Оџаци" процењена вредност капитала је 37.567,24 евра, а почетна цена утврђена је у износу од 70 посто процењене вредности капиатала или 26.297,07 евра. 

Заинтересовани за учешће у поступку приватизације ових локалних информативних кућа пријаве могу поднети најкасније до 6.октобра ове године.

Накнада за откуп продајне документације износи 100.000 динара. Рок за подношење захтева за откуп продајне документације је до 28.септембра, а продајна документација биће доступна заинтересованима од 11 .септембра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси