Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Данас отварање понуда за куповину Танјуга и РТВ Студио Б
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

13. 08. 2015.

Извор: Бета

Данас отварање понуда за куповину Танјуга и РТВ Студио Б

Понуде за куповину националне новинске агенције Танјуг и локалне београдске РТВ станице Студио Б биће отворене данас у Агенцији за приватизацију. Комисија ће проверити да ли понуде испуњавају услове јавног конкурса, а наредних дана ће бити отворене коверте с понуђеном ценом. Ако буде више понуда, ти медији ће бити продати понуђачу који на аукцији понуди већу цену.

Јавни позив за прикупљање понуда за приватизацију Танјуга и Стидија Б објављен је крајем јуна, а рокови за достављање понуда су неколико пута продужавани.

Република Србија продаје 100 одсто удела у власништву у Танјугу, чија је вредност капитала процењена на 760.936 евра, што је и почетна цена на надметању.

Право на учешће у том поступку имају домаћа и страна физичка и правна лица, као и конзорцијуми.

Власник Студија Б је Град Београд, а вредност капитала те медијске куће је 528.626 евра.

Скупштина Беграда усвојила је одлуку да се Студио Б понуди на продају за 51 одсто процењене вредност, ако та градска информативна кућа не буде приватизована до 1. новембра.

Изменама Закона о јавном информисању и медијима, рок за приватизацију медија у којима Република Србија и локалне самоуправе имају власништво продужен је до 31. октобра, а првобитно је био 1. јул.

Уколико медији до тада не буду продати, њихове акције ће бесплатно бити подељене садашњим и бившим запосленима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси