Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Зашто су људи ван медија купили РТВ Трстеник?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

11. 08. 2015.

Извор: b92.net

Зашто су људи ван медија купили РТВ Трстеник?

Када власник пумпе и произвођач садница купе локалну телевизију за седам пута већу цену од почетне, поставља се питање о њиховим мотивима. Б92 је покушала да дође до нових власника РТВ Трстеник и да их пита зашто су толики новац дали за медиј који је дужан 50 милиона динара, чија је опрема дотрајала, а готово да нема сопствене приходе. У томе нисмо успели.


Када је екипа ТВ Б92 посетила редакцију РТВ Трстеник није затекла никога. Празна редакција, студио, монтаже и реализација... Програм емитује рачунар, а уместо четрдесетак сада је запослено 12, углавном административних радника.

Новинари и техничари долазе по потреби, да ураде програм и то волонтерски јер су пре приватизације узели отпремнине. 

"Ја се надам да нови власник већ има идеју и концепцију шта жели да направи са телевизијом у наредном периоду и да ће настојати да ће те своје жеље које треба да буду примерене и грађанима Трстеника и локалне самоуправе, у целости спроводити", каже Јован Маринковић, директор РТВ Трстеник. 

За седам пута већу цену од почетне, односно за 178.000 евра РТВ Трстеник купио је конзорцијум приватних лица који предводе власник локалне бензинске пумпе и произвођач воћних садница. Први је на годишњем одмору, а други није желео пред камере. 

На чаршијску причу да иза њих стоји председник Општине, Мирослав Алексић каже: 

"Наравно да не, али драго ми је да су то људи из Општине Трстеник, а и да нису, ко год буде купио ТВ Трстеник је неко с киме ћемо ми морати да сарађујемо по природи ствари". 

Уколико Агенција не поништи приватизацију због приговора да другопласирани на аукцији био некадашњи заменик градоначелника Крушевца који због судског досијеа у ком пише да је осуђиван није ни могао да учествује на лицитацији, нове власнике очекује борба за гледаоце и приходе јер је РТВ Трстеник у дугу од 50 милиона због спора са Епархијом жичком, а локална самоуправа ће наставити финансирање у складу са Законом, само преко пројеката.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси