Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Сумња у разлоге одлагања аукције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 08. 2015.

Извор: Привредни преглед, Танјуг

Сумња у разлоге одлагања аукције

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић изразио је сумњу у праве разлоге одлагања приватизације Јавног предузећа за информисање (ЈПИ) Нови Пазар у чијем саставу је и Регионална телевизија.

Он је рекао да не може да се отме утиску да у вези са тим „постоји спрега  појединих кругова из Агенције за приватизацију и санџачког муфтије Муамера Зукорлића“.

Агенција за приватизацију саопштила је да је јавно надметање за продају капитала ЈПИ Нови Пазар одложено због непотпуности докумената једног од  учесника у поступку, односно техничке грешке у јавној исправи, издатој од надлежног суда у Новом Пазару.

„У 8.00 сати на сајту Агенције за приватизацију објављена је вест да је  Комисија за спровођење поступка јавног прикупљања понуда заседала и донела одлуку да због словне грешке у исправи једног од чланова заинтересованог конзорцијума одложи аукцију ЈПИ Нови Пазар“, рекао је Махмутовић новинарима.

Како је могуће, упитао је градоначелник Новог Пазара, да се у 8.00 сати објави закључак са састанка Комисије који почиње у 14.30 часова.

Он је додао да не може да се отме утиску да због тога „постоји спрега и покушај појединих кругова из Агенције да фаворизују Зукорлића тако што ће одбацити конзорцијум у корист његовог брата“.

Немогуће је и невероватно, додао је он, да се само због једне словне грешке оптужи суд у Новом Пазару да је издао погрешну потврду.

Махмутовић је објаснио да су приликом предаје Комисији потврде једног од  чланова конзорцијума да није кажњаван „обе заинтрересоване стране констатовале да постоји само та једна словна грешка, али да је све у реду“. Махмутовић замера и то што су данас о одлагању аукције сви знали преко сајта  Агенције и медија, осим представника конзорцијума који о томе нису били обавештени, а дошли су чак из Немачке.

Махмутовић је додао да је конзорцијуму дат рок да словну грешку исправи након чега ће бити заказана нова седница Комисије и одржана нова аукција.

За куповину ЈПИ Нови Пазар заинтересовани су конзорцијум више грађана, којег  представља актуелни директор РТВ Нови Пазар Денис Маврић и Мухамед Зукорлић, брат муфтије Муамера Зукорлића.

Како преносе локални медији, у поступку приватизације овог предузећа пријавио се „Конзорцијум Денис Маврић“ чији је члан Музафер Драголовчанин из Новог Пазара против кога је ПУ Нови Пазар поднела кривичну пријаву Основном јавном  тужилаштву 2013. године због фалсификовања дипломе о стеченој вишој  стручној спреми на Економском факултету у Источном Сарајеву.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси